Raduljica spreman da bude domaćin košarkašima na SP: Vodiću "orlove" na bube, krokodile i zmije!

Autor: ST/Todor Petković

Sport

24.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije nalaze se u Kini, gde će za nedelju dana startovati Mundobasket, a najmnogoljudniju zemlju sveta najbolje poznaje Miroslav Raduljica (31), koji tamo nastupa za Đangsu Dragonse. Zbog toga i ne čudi što je srpski centar probao sve što tamošnja kuhinja ima da ponudi, a ima dosta toga egzotičnog. Tako je nekadašnji as Partizana obećao da će saigrače povesti da pojedu sve što je on već okusio i proverio, a to su bube, krokodili i zmije!

RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Raduljica

NIJE PRLJAVO

Raduljica tvrdi da je ulična hrana prilično bezbedna, da nikada nije imao problema i da sve to podseća na čips i može da prođe ako se umoči u neki sos.

- Jedem uličnu hranu. Prilično je bezbedno. Nije to baš onako kako izgleda, ni ružno, ni prljavo, ni neukusno. Jeo sam razne bube, ali kada se bace u fritezu, kao da jedeš čips. Jeo sam meso krokodila, zmije, ali ne može da se kaže da je to čudno. Staviš na gril, neki sos i potpuno promeni ukus - ispričao je Raduljica za Novosti.

Najbolja hrana po Miroslavljevom mišljenju su nudle.

- Ne one iz supe, nego pečene nudle. Sa malo povrća, algi i bambusa. Još ako ima nekog mesa u njima, to je strava. Najbolja ulična hrana koju sam jeo u Kini.

Što se pića tiče, iskusni centar ističe da je baiđu sa 85 odsto alkohola nešto što je vredno iskustva. Inače, flaša ovog pića košta i do 47.000 juana, odnosno 4.500 dolara, ali spada u ekskluzivniju kategoriju.

RepublikaFoto: Kss.rs
Košarkaši Srbije

- Ako hoćete da se obeznanite, onda svakako probajte baiđu sa 85 odsto alkohola. Oni ga piju na eks. Kad sam u Kini, ne pijem, ali sam ovo piće probao. Štipa za oči i dok samo stoji na stolu. Kada je kvalitetno, stvarno je dobro.

ROBOTI SOBARI

A u hotelskim sobama mogu da se zateknu i roboti.

- Očekujem robote umesto ljudi. Šalu na stranu, ali volim da ispričam priču o nekim njihovim hotelima u kojima robot zamenjuje sobara. Naručiš hranu ili bilo šta, onda robot to preuzme. Sam pozove lift i dođe do tvoje sobe, pa te pozove na telefon. Kad preuzmeš isporuku, kažeš mu da je slobodan i onda on ode. Možda bude robota među volonterima i na Svetskom prvenstvu - zaključio je Raduljica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading