ZVEZDA RUSIJE ZA SRPSKI TELEGRAF: TEO ME UČINIO IGRAČINOM!

Sport

08.09.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi su definitivno prijatno iznenađenje na Evrobasketu u Istanbulu. Uspeli su sruše Saletove "orlove" (75:72), a najzaslužniji za to bio je hladnokrvni Aleksej Šved (28), ubacivši 22 poena.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Šved (levo) sa našim novinarom u Turskoj

Najplaćeniji košarkaš na Starom kontinentu kog Himki godišnje plaća neverovatnih 3.400.000 evra izdvojio je vreme za ekskluzivni intervju Srpskom telegrafu. I već na prvu loptu nas je kupio, otkrivši da je Miloš Teodosić glavni "krivac" što Šved teroriše rivale na svakom meču.

22 poena ubacio protiv Srbije

4 NBA kluba promenio Šved

3,4 miliona evra godišnja plata u Himkiju

- Srbi su neverovatni, prava košarkaška nacija. Imam mnogo prijatelja Srba, na primer Miloša Teodosića, koji mi je tokom karijere dosta pomogao savetima. Pre svega kakav stav treba da imam na parketu. Mislim da sam zbog njega postao daleko boji igrač - počeo je razgovor Šved.

Teo se odlučio za odlazak u NBA, šta mislite o tom potezu?

- Najzad! Mislim da će biti odličan, ono što on vidi na terenu to niko drugi ne može. Takvog plejmejkera nikada u životu nisam video.

Šta mislite o reprezentaciji Srbije?

- Znam da imate veliki broj igrača koji su izostali s Evrobasketa, ali možete do medalje. Imate neverovatan broj talentovanih igrača koji su uvek spremni da preuzmu odgovornost.

Ipak, tukli ste nas na Evrobasketu. Kako gledate na taj meč?

- Sjajna utakmica. Pokazali smo da možemo da igramo protiv najboljih, a Srbija je jedna od najboljih ekipa na šampionatu. Nadam se da ćemo se ponovo susresti.

Šta znate o Srbiji kao naciji?

- Znam da volite sport, pre svega fudbal i košarku. Igrao sam pred vašim navijačima u Evroligi. To je zaista izvanredna atmosfera, tu se rađaju asovi.

Kada ćete doći kod nas?

- Uskoro. Igramo Evroligu, tako da se vidimo. Biće sjajno, jedva čekam - završio je Šved, koji je u NBA igrao za četiri kluba: Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading