(VIDEO) Rusi lagano "odradili" Britance, Hrvati uništili Češku

Sport

07.09.2017

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Rusije su u prvom meču grupe D u kojoj se nalazi i Srbija rutinski slavili protiv Velike Britanije 82:70 i sad iščekuju rezultate sa ostalih mečeva da vide da li će biti prvi u ovoj grupi.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Šved je pokretačka snaga Rusije

Čitavo prvo poluvreme Rusi su rutinski kontrolisali rezultat i držali Britance na pristojnom rastojanju, ali su se u nastavku meča opustili i dozvolili da se na četiri minuta pre kraja protivnici vrate na 68:67.

Onda je na scenu stupio Šved , kao i mnogo puta do sada, i prelomio ovaj meč. On je sa dve vezane trojke odredio sudbinu Velike Britanije i omogućio svom timu da privede meč kraju nešto mirnije.

Aleksej Šved je ovaj meč završio sa 30 poena, a pratili su ga Fridzon sa 14, Mozgov i Voroncevič sa po 11.


Kod Britanaca istakli su se Klark sa 21 i Olaseni sa 19 poena.

Hrvati su u poslednjem susretu grupe C bili bolji od Češke, a pobednik meča se praktično znao već posle nekoliko minuta igre.

Pitanje pobednika nije se postavljalo gotovo nijednog trenutka, Hrvatska je već u prvom kvatralu stekla dvocifrenu prednost, Česi su se raspucali van linije 6.75 početkom druge četvrtine, vazali su četiri trojke posle osam promašenih u prvih deset minuta, u jednom trenutku prišli na minus četiri, ali to je bilo sve od njih.


Do poluvremena je vođstvo Hrvatske naraslo na 14 poena prednosti, a u drugom poluvremenu je konstantno raslo do maksimalnih +38. "Stotka" je pukla na oko tri minuta pre kraja posle laganih poena kapetana Ukića nakon ukradene lopte, završilo se rezultatom 107:69.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading