ŽELJKO OBRADOVIĆ NEMA DILEMU: Gazimo do medalje!

Sport

07.09.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinonim za medalje i trofeje u košarci je Željko Obradović. Legendarni trener, osvajač devet titula prvaka Evrope, ovih dana pomno prati partije reprezentacije Srbije na Evrobasketu.

RepublikaFoto: Starsport
Obradović u društvu sa Danilovićem i Đorđevićem

U intervjuu za Srpski telegraf ističe da je zadovoljan igrom naše ekipe koja može do medalje, kao i da planira da ih gleda na svakom meču iz prvog reda, tik uz Predraga Danilovića i Dejana Tomaševića.

- Normalno je da ću da gledam i navijam za svoju zemlju. Svi oni su moji prijatelji. Izuzetno sam optimističan, vidim da se ekipa bori, da su tim i da igraju jedni za druge. To je recept i jedini savet koji mogu da dam. Ne verujem da im ja donosim sreću, samo sam tu da ih podržim. Momci na terenu su ti koji zaslužuju sve pohvale.

Možemo li do medalje, koliki je domet Srbije?

- Veliki je domet, ali je nezahvalno prognozirati. Ovakvi šampionati uvek mogu da donesu iznenađenje, uz to i traje dugo. U takvim situacijama mentalno najjači timovi idu do kraja. Mislim da mi imamo tu snagu koju, pre svih, poseduje selektor Đorđević.

Koliko je teško našoj ekipi da se bori sa pritiskom s obzirom na to da nam fali sedam igrača?

- Svi me to pitaju i uvek kažem da to znači da ovi koji su tu imaju još veću obavezu da rade i grizu. Pa gde ćeš veći motiv da se pokažeš da vrediš kao igrač nego da zablistaš na prvenstvu Evrope u dresu svoje reprezentacije.

Ko su favoriti za osvajanje medalja?

- Nikada nisam bio prognozer. Znam samo da je šampionat pun kvalitetnih timova, koji su spremni da se nadigravaju sa bilo kim. Ići ću u Istanbul da propratim sve te utakmice, a normalno je da navijam da Srbija bude ta koja će najdalje dogurati.

Prvenstvo u Istanbulu je poslednje ovakvog formata. Da li ste protiv toga?

- Velike greške se prave, koje nanose štetu košarci. Evrobasket će se od sada igrati na četiri godine. Meni je to ravno katastrofi - završio je razgovor Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading