ĐORĐEVIĆ SIJA OD SREĆE: Ponosan sam na ekipu!

Autor:

Sport

04.09.2017

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je pobeda protiv Turske timska pobeda i da su svi igrači koji su ulazili u igru dali svoj doprinos.

 

RepublikaFoto: Kss.rs
Đorđević hvali igrače

- Veoma, veoma važna pobeda za nas u grupi posle teškog poraza od Rusije. Igrači su se i sami okupili i razgovarali. Uspeli smo da ostanemo fokusirani, mirni, zajedno, to su bili svi aspekti tima koji se bori kao tim. Ovo je timska pobeda, definitivno. Svaki igrač dao je mali deo ovoj pobedi i svi sa klupe su bili čvrsti… Znali smo šta hoćemo, a šta nećemo da se desi u utakmici. Veoma teški igrači na perimetru, odlični tehničari, šuteri. Znali smo da u igri "jedan na jedan" moramo biti najbolji. To je prva stvar - rekao je Đorđević posle meča:

- Drugi ključ pobede bila je agresivnost pod košem. Uspeli smo da dođemo do drugih šansi, sakupili smo 15 ofanzivnih skokova. Bogdanović je odličnim trojkama zaista naneo štetu turskom timu, ali je tu bio i veliki skok Milosavljevića, koji nam je dao veliku snagu i podstrek. Ostali smo mirni posle naleta turskog tima, znali smo šta hoćemo. Tome je doprinelo vođstvo nekih od lidera, posebno na poziciji plejmejkera. Jović je imao veliki mir, znao je gde da pošalje loptu, kako da igra. Nismo dobro reagovali na njihove defanzivne zamke i to nas je uvelo u problem, na kraju su pogodili nekoliko velikih trojki u nizu, ali smo mi uspeli da odgovorimo. Ponosan sam na ekipu!

On je istakao da je Srbija odigrala mušku utakmicu.

- Čestitke mom stručnom štabu. Mislim da smo odreagovali na jako dobar način. Jović mi je prišao tokom i rekao: "Sale mogu da šutnem svaki put". Rekao sam mu: "Šutni. Šutni pet za redom, majstore. Idu ti ispod, šutni pet, pogodi dve i više ti neće ići ispod i onda ćeš igrati ono što najbolje znaš, pik end rol". Imao je hrabrost, imao je smelost, sigurnost, mir. Prava plejmejkerska utakmica, ja mogu samo da mu čestitam - izjavio je Đorđević.


Srbija će u utorak od 16.00 sati igrati protiv Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading