ĐORĐEVIĆ I MAČVAN SLOŽNI: Biće teško protiv Turske, ali idemo na pobedu!

Autor:

Sport

03.09.2017

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da naš nacionalni tim očekuje težak meč protiv Turske u 3. kolu grupe D na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Srbi idu na novu pobedu

Srbija i Turska posle dva kola imaju po pobedu i poraz. Oba tima su poražena od Rusije

- Kao i uvek na ovakvim takmičenjima analizira se prethodna utakmica, traže se pozitivne stvari, da probamo da popravimo neke greške koje su se dešavale protiv Rusije. Svi smo svesni da je ovo dugo takmičenje, dosta je utakmica i svaka sledeća je najvažnija. Ambijent će sigurno biti paklen, kao i uvek. Oni odatle vuku toliko energije i trčanja - rekao je Đorđević i nastavio:

- Biće jak tempo utakmice, dosta udvajanja i presinga... Moramo da budemo pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz okvira igre i da igramo timsku košarku. Da na oba kraja terena tražimo zajedničko rešenje i dođemo do pobede. Sve je otvoreno. Interesantna je grupa, Turska i Britanija su pokazale da imaju sposobnost da dobro pariraju protivnicima. Nas čekaju još tri utakmice do kraja u kojima moramo da budemo izuzetno koncentrisani.

On je istakao da će Srbija ići na pobedu.

 - Imaju igru sa četvoricom niskih igrača, agresivno na pik-en-rol, udvajaju u zonskom presingu, ukrali su dosta lopti, to im je cilj. Moramo biti oprezni sa loptom u rukama.  Što bi naši stariji stručnjaci rekli uvek je bolja pobeda, čak i kad se loše igre. Ali i poraz može biti dobar ako ga shvatiš na pravi način. Igrači su danas imali više vremena za spavanje, neki su otišli u teretanu, neki na doručak. Posle ćemo sve detaljno da analiziramo i spremimo se. Imamo ovde prave momke, takmičare koji znaju značaj svake utakmice. Imamo veliki karakter. Ne znam da li momci više vole kada pobede ili više mrze kada izgube. To je njihov zaštitni znak i to me raduje. Već sam rekao da sam ponosan na njih. Imamo sjajnu hemiju i komunikaciju. Sjajno smo odradili pripremni period bez obzira na povrede. Ozbiljnost koju su momci pokazali u radu mi pruža poverenje u njih - naveo je on.


Đorđević je istakao da je nezadovoljan suđenjem.

 - U prvoj utakmici bila je agresija nad Lazićem poslednjih 20 sekundi. Tražio sam isključenje, bunio sam se i dobio kaznu Fibe. Zasluženo. Moje pitanje je kakve su posledice kada je igrač isključen za sutra. Mozgov je uhvatio Mačvana sa obe ruke. Ako postoji nesportsko ponašanje, razumem, desi se žuta minuta, ali posledica mora da postoji. Sudije su posle tri sata gledale snimak utakmice, a to će im biti instruktivni snimak, da se vidi kako je napravljena greška u odluci. Imamo pravo da iznesemo stvar, da se očiste stvari, da znamo kako da učimo i treniramo momke, šta da primenjujemo. O tome mora da se vodi računa. Od mene mora da krene mirnoća, a onda od svih nas - dodao je Đorđević.

Kapiten Srbije Milan Mačvan očekuje bolju igru protiv Turske nego u duelu sa Rusijom.

- Moramo da se spremimo za njihov specifičan stil stil igre zasnovan na presingu. Za nas je to izuzetno važan meč da se vratimo na pobednički kolosek i povratimo pozitivno raspoloženje. Poznajemo njihov stil, imaju par NBA igrača. Baziraju igru na Erdenu i Osmanu. To su njihove najveće pretnje. Preostaje nam da se odmorimo, pripremimo i pokažemo mnogo bolje lice nego protiv Rusije - istakao je Mačvan.

Utakmica između Srbije i Turske na programu je u ponedeljak od 20 časova.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading