(VIDEO) ĐORĐEVIĆ: BILI SMO SUVIŠE NERVOZNI

Autor:

Sport

02.09.2017

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, izjavio je nakon poraza naše selekcije od Rusije da će ekipa smoći snage da se digne i izvući pouke iz ovog duela.

Đorđević: Razočarani smo porazom, ali idemo dalje...

- Pre desetak dana smo pobedili Rusiju i to nikada ne pomaže. Mi ipak nismo bili mi, previše je nervoze bilo i moramo da radimo na tome da otklonimo - rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Istanbulu od Rusije sa 72:75 (21:18, 17:22, 13:18, 21:17) u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

- Postoji neki pritisak na početku svakog takmičenja. Da li je jučerašnja utakmica iznela iz nas tu neku energiju potrebnu za maksimalnu koncentraciju i da li su igrači razmišljali o toj jučerašnoj utakmici... Ne znam - dodao je on.

Srbiji je ovo prvi poraz na Evropskom prvenstvu, nakon što je u prvom kolu pobedila Letoniju.

- Sigurno smo razočarani porazom, međutim, takvo je takmičenje da je jednu ekipu teško pobediti dvaput na istom takmičenju, to je staro pravilo. Na ovom takmičenju biće mnogo utakmica "na jednu loptu. Mi smo došli do toga da se rešava u završnici posle loše igre. Bili smo nervozni, nismo izvršavali zadatke, nismo gradili skok, bili smo nedisciplinovani. Niko od igrača ne sme individualno da se opterećuje sada. Tim je tu da se iznese ovo, koliko može i koliko je potrebno - kazao je selektor Srbije.

On je dodao da je i veliki broj promašenih slobodnih bacanja cena današnjeg poraza.

Sledeći meč naši košarkaši igraju protiv domaćina Turske u ponedeljak od 21 sat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading