Kalinić progovorio o Jokiću: Ako ne bude igrao...

Autor: Republika

Sport

18.05.2019

19:18

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić je rekao da bi voleo da za nacionalnu selekciju na Mundobasketu zaigra Nikola Jokić, ali ukoliko se to ne desi on će razumeti.

ST/N. PANČIĆ
Nikola Kalinić

Košarkaš Fenerbahčea je istakao da bi mogao da pronađe opravdanje za igrača Denvera ukoliko odluči da preskoči i ovu reprezentativnu akciju.

- Ja ga potpuno razumem. Umoran je od duge sezone. On ima svoje razloge za to da li će igrati ili ne. Jokić je mlad i ne mislim da bi iko prema njemu trebalo da bude grub, čak i ako ne bude igrao, on ima tek 24 godine i moći će da igra još desetak godina za reprezentaciju- rekao je Kalinić.

Kako je istakao, voleo bi da se Jokić nađe u reprezentaciji Srbije.

- Svima će biti bolje ukoliko bi se on našao u sastavu. Ukoliko tako ne bude, ja ću to poštovati- rekao je Kalinić.

Krilni košarkaš je uspeo da se oporavi od povrede i zaigra za Fenerbahče u polufinalu F4 Evrolige, ali turska ekipa nije uspela da savlada Anadolu Efes.

 

 

Komentari (1)

Loading
Selekom

19.05.2019 11:24

A kad će igrati ako neće sad kad je mlad? Posle u poznijim godinama će biti još teže. Nek se on jednostavno izjasni oće ili neće, opravdanja nema, i ostali NBA igrači imaju manje više iste okolnosti. Ako neće ukinuti mu pravo na nacionalnu penziju ( stečenu osvajanjem srebra, ako se odričeš reprezentacije odrekni se i penzije, molim lepo) i zdravo doviđenja.