Gurović: Zvezda bolja bez Reglenda!

Autor: Mozzartsport, Republika

Sport

10.04.2019

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Čović je bolji igrač od Džoa Reglenda, kaže Milan Gurović pred početak finalne serije ABA lige crveno-belih i Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport/P. MILOSAVLJEVIĆ
Milan Gurović

Džo Reglend neće biti na raspolaganju treneru Milanu Tomiću u predstojećim mečevima, ali Milan Gurović ne misli da je to hendikep.

- Pokazalo se da Zvezda igra bolje kada Reglend nije u timu. Uklopili su pravu hemiju bez njega. Iskreno, on nije igrač po mom ukusu. Često je 'drvio' loptu i kočio igru. Jeste on kvalitetan igrač i dobar pojedinac, ali Filip Čović ga je odlično odmenio u ovoj seriji i pokazao da je možda čak i bolji igrač od Reglanda. Filipa ljudi mnogo osporavaju zbog prezimena i oca, ali on ima veliki kvalitet i to je dokazao protiv Partizana, kada je Nevernim Tomama zapušio usta. Iskreno smatram da Filip i Deki (Dejan Davidovac) mogu da iznesu teret i u finalu bez problema, što se već i dokazalo - kazao je u intervjuu za Mocartsport Milan Gurović. 

Gurović je objasnio i šta bi mogla da bude određena prednost Zvezde u finalu protiv Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Gurović ga izuzetno ceni... Filip Čović

- Igra iz polutranzicije. Tu je ključ Filip Čović, koji je pokazao da voli da povuče polukontru i da se akcije brzo završe. Osim toga, Zvezda ima Stratosa Perperoglua koji možda jeste igrač u godinama, ali budimo realni - on je profesor, doktor košarke. Ognjen Dobrić je u polufinalu dokazao koliko vredi, odlično je pratio svaku akciju, uložio veliki trud u obe faze igre i bez sumnje izrasta u igrača evroligaškog kvaliteta. Po meni on je otkrovenje i zaslužuje sve pohvale koje je dobio. Davidovac je zajedno s Dobrićem Zvezdi dao veliki kvalitet iz drugog plana i zajedno su prelomili ovu seriju.

Timskom košarkom Zvezda je samlela Partizan u trećoj utakmici, a takva igra biće potrebna i u okršaju protiv Podgoričana. 


- Dobra stvar je što će se finale igrati u Pioniru. Gledajte, Budućnost u Beograd stiže posle teške majstorice protiv Cedevite. Nisu se proslavili u toj utakmici, ali pobedi se u zube ne gleda. Jasmin Repeša je shvatio da Nemanja Gordić mora da mu igra više i bude prvi igrač ekipe, to je mnogo uticalo da Budućnost ode u finale. On je izvanredan plejmejker i lično ga jako poštujem. Ne treba zaboraviti da su Nikola Ivanović i on praktično dobili finale prošle godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading