LEGENDA HVALI CRNO-BELE KOŠARKAŠE - Dalipagić: Moj Partizan melje!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokazali su karakter pobednika košarkaši Partizana u Monte Karlu savladavši Monako sa 71:68 u meču 4. kola E grupe Evrokupa i na taj način se izjednačili sa pomenutim rivalom po broju bodova na drugoj poziciji. Da ovaj tim i te kako može da se nosi sa protivnicima u drugorangiranom evropskom takmičenju, mišljenja je Dražen Dalipagić (67), legendarni as crno-belih koji u razgovoru za Srpski telegraf poručuje da Beograđane vidi u četvrtfinalu.

RepublikaFoto: Starsport
Dražen Dalipagić

- Partizan nema ekstrakvalitetan tim, ali, ipak, dovoljno su dobri za plasman među osam najboljih u Evrokupu. Sjajan meč protiv Monaka odigrali su Aleks Renfro i Đorđe Gagić. Amerikanac je levoruk i jako ga je teško čuvati, a sa četiri trojke pogurao je crno-bele do pobede. Kada je centar u pitanju, često je osporavan, ali partija sa devet skokova uz deset poena i lavovska borba pod košem čine ga jednim od junaka trijumfa u Kneževini. Vanja Marinković nije briljirao u šutu, ali dokazao je svoj potencijal - rekao je proslavljeni as za naš list.

Popularni Praja, koji je nosio dres kluba iz Humske osam sezona, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio 13 medalja, odaje počast treneru Andrei Trinkijeriju.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

- I te kako se vidi pečat Italijana u igri tima. Naravno, nema na raspolaganju neki strašan igrački kadar, tako da ne zavisi sve od njega, ma koliko da ima dobar trenerski pedigre. Mogao je Partizan do pobede protiv Ritasa na gostovanju, sada je slavio u Monte Karlu, dakle, ekipa nije plašljiva na gostovanjima. Najvažnije je to što crno-beli sami odlučuju o svojoj sudbini u Evrokupu - zaključuje Dalipagić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading