Dončić vs Novicki!

Autor:

Sport

03.01.2019

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ekipi Dalasa ove sezone igraju bivša i buduća zvezda Dirk Novicki i Luka Dončić. A kako bi izgledao njihov okršaj "1 na 1"?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dirk Novicki

Legendarni nemački as odigrao je prvi meč u NBA ligi 5. februara 1999. godine, a 23 dana kasnije rodio se njegov sadašnji saigrač Luka Dončić, koji već u prvoj sezoni u NBA ligi pokazuje da je spreman da ostavi veliki pečat.

Mladi Slovenac je i pre debija u najjačoj ligi na svetu rekao da je presrećan što će igrati u istom timu sa Novickim, od kojeg će moći mnogo da nauči.

U razgovoru sa američkim novinarima Nemac je hvalio mladog saigrača, ali je rekao da ipak ne bi imao šanse protiv njega u najboljim danima u igri "jedan na jedan".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ima mnogo dobrih poteza u igri jedan na jedan. Ima mnogo šuteva u svom repertoaru. Danas mu verovatno ne bih mogao ništa. Ali ranije? Ne bi imao šanse - izjavio je 40-godišnji Novicki Dirk, koji u svojoj 21. sezoni u NBA ligi piše istoriju.

Luka Dončić je na prvom zvaničnom meču za Dalas protiv Finiksa zabeležio 10 poena, osam skokova, uz po četiri asistencije i izgubljene lopte, uz šut iz igre 5/16. Dirk Novicki je na svom davnom debiju bio daleko neefikasniji - protiv Sijetla je upisao samo dva poena i četiri asistencije, bez ijednog ostvarenog skoka, uz katastrofalan šut iz igre - 0/5.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading