ISTORIJA JE ISPISANA: U Kataru je oboren REKORD!

Autor:

Sport

18.12.2022

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podatak za ponos.

ISTORIJA JE ISPISANA: U Kataru je oboren REKORD!

Foto: Tanjug/AP

Čak osam utakmica na Svetskom prvenstvu završeno je bez golova, ali to nije obeshrabrilo napadače da na prvom zimskom Mundijalu obore rekord po broju postignutih.

 

 

Treći pogodak Kilijana Mbapea u 118. minutu finala sa Argentinom bio je ukupno 172. gol od početka Svetskog prvenstva. Zahvaljujući tom pogotku Mundijal u Kataru oborio je za jedan gol rekord koji su držali turniri u Francuskoj 1998. i Brazilu 2014. godine.

Podsetimo, u jednoj od najboljih utakmica koju je fudbalska igra ikad ponudila, a svakako najboljem mundijalskom finalu svih vremena, Argentina i Francuska su priredili spekatkl za nezaborav. 

Dva puta je Argentina bila nadomak titule kroz 90 i 120 minuta igre na krilima tandema Di Marija - Mesi, dva puta je Kilijan Mbape vraćao grogiranog svetskog prvaka sa patosa pre nego što sudija svira kraj. Šest golova, tri penala, promašeni zoceri, sjajnii potezi, pokidani živce, podivljale emocije...

Vanvremensku dramu su posle 3:3 rešili penali. Argentina je bila bolja sa "kreča" rezultatom 4:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading