OSVETIO SRBIJU, A SADA PRAVI TRANSFER KARIJERE: Junak Svetskog prvenstva na pragu Bajerna (FOTO)

Autor:

Sport

13.12.2022

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Briljira na Mundijalu.

OSVETIO SRBIJU, A SADA PRAVI TRANSFER KARIJERE: Junak Svetskog prvenstva na pragu Bajerna (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Minhenski Bajern se "preko noći" zainteresovao za golmana Hrvatske Dominika Livakovića, posle "skijaške" povrede Manuela Nojera, koji neće moći da pomogne Bavarcima u drugom delu bundesligaške sezone, saopštava "Skaj Nemačka".

 

 

Rukovodstvo nemačkog šampiona već je započelo pregovore sa menadžerima hrvatskog čuvara mreže. Ugovor Livakovića i njegovog sadašnjeg kluba, zagrebačkog Dinama ističe u junu 2024. godine, ali nema sumnje da će Bavarci učiniti sve da plate visoko obeštećenje i privuku reprezentativnog čuvara mreže na Alijanc arenu.

Podsetimo, Nojer je slomio nogu, tokom skijanja i već je podvrgnut hirurškom zahvatu. Prva alternativa u ovom trenutku za čuvara mreže Bavaraca je Sven Ulrajh, koji je već bio starter na osam mečeva, dok je Nojer imao problema sa povredom ramena.

Aleksandar Nojbel, koji ima važeći ugovor sa Bajernom i koji je trenutno na pozajmici u Monaku, nije kontaktiran u međuvremenu od čelnika bavarskog giganta, što znači da na njega ne računaju u drugom delu sezone 2022/23.

Dominik Livaković bio je junak pobede protiv Brazila u četvrtfinalu, a postavio je i dva rekorda u broju odbrana na Svetskom prvenstvu. 

Dvadesetsemogodišnji čuvar mreže je u pobedi Vatrenih posle boljeg izvođenja penala imao devet uspešnih intervencija u regularnom delu meča i postao rekorder državnog tima, ali to nije sve.

Livaković je u Kataru obranio četiri penala i ispisao je nove stranice istorije kao prvi čuvar mreže kojem je to uspelo na Svetskim prvenstvima. Njegov sunarodnik Danijel Subašić je u osmini finala SP u Rusiji pre četiri godine obranio tri jedanaesterca Dancima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading