Hrvati PAKUJU KOFERE i napuštaju Katar? "Kockasti" skoro BEZ ŠANSI protiv Brazila, jedan podatak SVE GOVORI!

Autor:

Sport

09.12.2022

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu li da se nose protiv ovoga?

Hrvati PAKUJU KOFERE i napuštaju Katar? "Kockasti" skoro BEZ ŠANSI protiv Brazila, jedan podatak SVE GOVORI!

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić tokom meča Hrvatska - Maroko

Svetsko prvenstvo u Kataru stiglo je do četvrtfinala.

U petak su na programu prva dva meča u kojima će se sastati Hrvatska i Brazil (16.00), odnosno Holandija i Argentina (20.00).

I pored toga što su Hrvati završili prethodni Mundijal na drugom mestu, porazom od Francuske u finalnom meču, Brazil je veliki favorit da se u Kataru nađe u polufinalu.

Titeova četa igra lep fudbal, pokazala je puno od starta šampionata, a ako bismo gledali jedan podatak - Hrvati nemaju skoro pa nikakve šanse u petak popodne.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić

 

Naime, prema sajtu Transfermarkt, vrednost tima Brazila je 1,14 milijardi evra, dok tim Hrvatske vredi "svega" 377 miliona.

Dakle, razlika je čak 763 miliona evra i jasno je da su fudbaleri Brazila daleko cenjeniji od igrača Hrvatske. Mladi Joško Gvardiol najskuplji je fudbaler "vatrenih" i vredi 60 miliona evra, dok je u Brazilu čak devet igrača čija je vrednost 60+ miliona. To su Gabriel Martineli (60), Bruno Gimaraeš (60), Eder Militao (60), Markinjos (70), Entoni (75), Gabrijel Žesus (75), Nejmar (75), Rodrigo (80) i Vinisijus Žunior (120).

Takođe, Brazil ima samo pet fudbalera koji vrede manje od deset miliona evra, dok je u Hrvatskoj veći deo tima ispod te cifre i čak 14 igrača nalazi se u toj grupi.

Kada se sve ovo uzme u obzir Hrvate čeka veoma težak zadatak i moraće dobro da se oznoje kako se bi pakovali kofere i spremali se da napuste Katar već u petak uveče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Ma4ko

09.12.2022 12:03

Znači da navijamo za Hrvatsku.

Aleksandra

09.12.2022 20:56

jos jutros sam htela da napisem da ste preterali. Sad lepo ko je ovo napisao nek pakuje kofere sa ovog sajta i iz sportskog novinarstva. Fudbal je sport a to sto smo mi izgubili je zato sto uvek neko mora da izgubi. Hrvatski tim je vecaras pobedio Brazil kao sto ste videli a to vase racunanje koji tim je tezi u smislu miliona ne znaci ama bas nista. Zloba je cudo a mi smo postali zloban narod bas zbog medija koji sve znaju unapred i pisu kako se kome hoce o svemu pa i o fudbalu

Feriz Munib

09.12.2022 23:38

@Aleksandra - Svaka cast za komentare. Politika i sport nemaju nista zajednickog.