SELEKTOR SRBIJE SE ZAMERIO MULJATORIMA: Fudbalska mafija traži Piksijevu GLAVU!

Autor:

Sport

06.12.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rušenje Stojkovića počelo jer u Katar nije poveo koga je trebalo. Pakovali mu afere, kritikovali sastav i izmene, prizivali neuspeh "orlovima" i slutili mu otkaz usred turnira.

SELEKTOR SRBIJE SE ZAMERIO MULJATORIMA: Fudbalska mafija traži Piksijevu GLAVU!

Foto: Starsport/pixabay.com

Mafijaši žele Piksijevu glavu! I to oni fudbalski, koji su navikli da vedre i oblače, a kada im neko smeta, oni bi da ga sklone. Radi se o tri sportska funkcionera, o tome je otvoreno govorio i sam selektor Srbije Dragan Stojković po povratku iz Katara, rekavši da mnogima smeta bistra voda oko reprezentacije jer su navikli da žive i rade u mulju. Poručio je Piksi i da je trn u oku zato što kod njega u kuću fudbala ne može da se upadne kao u kafanu i da mu drugi sastavljaju spisak, zarad interesa pojedinaca, klubova i menadžera.

Da takvima ništa nije sveto, videlo se još pre Mundijala u Kataru. Podrivanja reprezentacije su počela odmah po objavljivanju spiska jer se na njemu očigledno nisu našli menadžerski i klupski puleni. To je za Srpski telegraf potvrdio i Stanislav Karasi, legenda koja se kreće u fudbalskim vodama, iako ne spori da je remi s Kamerunom bio podbačaj, te da je bilo pogrešne taktike i loše postavke odbrane.

PRIZIVALI ZLO

- Kada je spisak objavljen, rekao sam da selektor prvi put u istoriji sam bira igrače. Uverio sam se da je sam selektirao igrače jer su ostali šokirani mnogi koji je trebalo da idu preko određenih ljudi, klubova i menadžera. Ima maksimalnu podršku, objektivno je napravio rezultat, odveo je reprezentaciju na Svetsko prvenstvo iako tamo nije završeno kako je želeo. Ali fudbal treba da se igra i sutra, biće prilike za uspehe - poručio je Karasi.

Republika

Foto: Starsport

Karasi o Piksiju

Osveta interesnih grupa je servirana odmah. Usledila su svakodnevna licitiranja, pa čak i do te mera da li je Mitrović i Vlahović povređeni trebalo da idu na Mundijal. Kada ih je rovite poveo na SP i menjao jer su bili nespremni za 90 minuta, Stojković je napadan iako su oni tresli mreže. To se pogotovo odnosilo na Vlahovića, a kada ga nije stavljao u igru, opet je kritikovan.

Međutim, već tada su počele priče o ostavci Piksija iako je Srbija protiv Švajcarske imala sve u svojim rukama da prođe dalje. Kako su dani prolazili, a Srbija eliminisana, taj pritisak je pojačavan. Pogotovo kada su zli jezici shvatili da će Stojković izgledno ostati u još jednom ciklusu i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo jer bi za njih to značilo bar još dve godine, u kojima neće moći da vedre i oblače i da menadžerišu preko reprezentacije.

ODSTREL ZBOG VUČIĆA

Zasmetao je Piksi i u političkim krugovima, po principu "prijatelj mog neprijatelja je moj neprijatelj". Stojković i "orlovi" oduvek imaju podršku državnog vrha, što je valjda normalno kao nacionalna selekcija. Međutim, ulazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u avion pred gostovanje Portugalu, na kojem su se posle i plasirali na SP, bio je povod da Stojković ubuduće bude namenjen za odstrel. Posle podrške Vučića tokom turnira u Kataru, što je valjda opet normalno i to rade i drugi državnici, Stojković je još jače napadan.

Republika

Foto: Instagram/FSS

Predsednik Vučić u avionu sa reprezentativcima Srbije pred put u Lisabon

Afera tačno ciljana

Najbrutalniji napad na Piksija išao je preko rušenja atmosfere u timu. Momci su se držali kao jedan, što ih je i odvelo na SP, a onda je procurila afera oko toga ko je bio sa čijom ženom. Nisu se slučajno, barem prema medijskim napisima i čaršijskim tračevima, u žiži našli Rajković, Vlahović i Gudelj. Targetirani su igrači koji su mirni i predani fudbalu, oko kojih do sada nije bilo takvih priča, ali i oni za koje su znali da će njihovim izbacivanjem iz stroja uniziti ceo tim. Sve kako bi usledio rezultatski krah, a Piksi bio označen kao krivac koji mora da leti.

Smeta im i stadion

Zvuči apsurdno, ali Piksi je kritikovan i zbog izgradnje nacionalnog stadiona. Među retkima smo u Evropi koji nemaju takav objekat, već reprezentacija uglavnom igra na Zvezdinoj Marakani, ali neki nacionalni stadion ne žele. Jer zašto bismo, kao što su to govorili Stojković i drugi trenerski stručnjaci, imali sportski kompleks na kojem će trenirati i deca i na njima izrasti u vrhunske tehničare i trkače, kad mogu da igraju po džombama klupski pomoćnih terena i tako ostanu unazađeni, a kada dođu do vrhunskog nivoa, već bude kasno za navikavanje na dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Igor

06.12.2022 21:01

Kakav crni nacionalni stadion, obrukali su nas po ko zna koji put. Ne dajem dinar za stadion, neka sami plate. Opet su nas osramotili i igrom i ponašanjem.