OCENE: Vanja, Tadić i Mitrović dobri, odbrana zakazala samo tako

Autor:

Sport

02.12.2022

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" daleko od blistavog izdanja.

OCENE: Vanja, Tadić i Mitrović dobri, odbrana zakazala samo tako

Foto: Starsport

"Orlovi" pred meč sa Švajcarskom

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Mundijalu u Kataru, pošto je u poslednjem kolu grupne faze izgubila od Švajcarske sa 3:2.

U nastavku možete videti ocene koje su zaslužili reprezentativci Srbije na meču sa Švajcarskom.

Vanja Milinković-Savić (6,5) - Fenomenalno je visoki golman otvorio utakmicu, sa dve izvanredne odbrane već u prvom minutu meča. Ipak, u 20. minutu je morao da vadi loptu iz mreže, iako nije mogao baš ništa, jer je lopta pre nego što mu je završila iza leđa zakačila Pavlovića i promenila smer. VMS je potom još dva puta savladan, ali realno ni kod jednog gola nije mogao ništa. Na kraju je još nekim dobrim intervencijama spasao "Orlove" ubedljivijeg poraza.

Republika

Foto: Starsport

Vanja Milinković-Savić

Nikola Milenković (4,5) - Gde je stao protiv Kameruna, popularni Bleki je nastavio protiv Švajcarske. Od samog starta je pokazivao nesigurnost, a "Sajdžije" su i vodeći gol dale iz napada koji je krenuo kada je Milenković ispao na polovini terena. Ništa manje kriv Milenković sa svojim postavljanjima nije bio ni kod drugog i trećeg gola Švajcarske, pa mu realno sva tri u neku ruku idu na dušu.

Miloš Veljković (5) - Centralni štoper "Orlova" je dopustio kod trećeg gola da mu Frojler pobegne i da neometano pošalje loptu iza leđa Vanje Milinković-Savića.

Strahinja Pavlović (5,5) - Dobro je "Kalaba" odigrao prvih 20 minuta, ali je usledilo pomračenje u napadu kada je Švajcarska povela. Prvo je loše izbio loptu, a potom ju je i zakačio pri šutu Šaćirija koji je završio iza leđa Vanje Milinković-Savića. Pritom, konstantno je igrao previsoko, pa su mu protivnici često bežali u leđa, kao kada je Šaćiri u 31. minutu izbio sam ispred Vanje. Sigurno je Pavlović bio najbolji deo štoperskog trija, ali to nije slučaj jer je odigrao dobro, već su njegovi saigrači bili gori. Ovo mu je definitivno bila najslabija partija na Mundijalu.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović i Bril Embolo

Andrija Živković (5) - Prvu veliku šansu na utakmici za naš tim imao je fudbaler PAOK-a, koji je posle proigravanja Tadića pogodio stativu. Međutim, to je bilo sve od Živkovića na stadionu "974". Što se odbrane tiče, nekadašnji fudbaler Partizana nije postojao, pošto su Švajcarci po njegovom boku pravili neverovatne probleme "Orlovima".

Saša Lukić (5,5) - Vezista Torina je odigrao svih 90 minuta, a nije uradio ama baš ništa. Mada za razliku od većine saigrača bar nije imao ni loše poteze.

Sergej Milinković-Savić (5,5) - Lepo je SMS ušao u meč, pošto je u napadu dobrim dodavanjima spajao linije, a ogroman posao je radio i u odbrani. Ipak, posle tih dobrih uvodnih 15-ak minuta, as Lacija je stao i ničim nije doprineo u nastavku utakmice.

Filip Kostić (5,5) - Naterao je Kostić Vidmera da dobije žuti karton na početku meča, a i mučio ga je tokom celog prvog poluvremena. Međutim, u drugom se uklopio u sivilo reprezentacije Srbije i nije uradio ništa vredno pomena.

Dušan Tadić (6,5) - Jednom rečju - majstor. Kapiten "Orlova" je prvo u 26. minutu u trepavicu pogodio Mitrovića za izjednačujući gol, a potom je bio i glavni čovek u napadu u kom je Vlahović doneo preokret devet minuta kasnije. Ipak, u nastavku ni najlucidniji Piksijev izabranik nije mogao da pokrene naš tim.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić protiv Švajcarske

Dušan Vlahović (6) - Nije se video na terenu do 35. minuta, a onda je pokazao kakav golgeterski njuh ima, kada je sjajno ispratio napad Tadića i smestio loptu u malu mrežu. Međutim, već početkom drugog dela je zamenjen, pa neće po dobrom pamtiti debitantski Mundijal.

Aleksandar Mitrović (6,5) - Uradio je ono što se od njega očekuje. Majstorski je u 26. minutu utrčao u srce šesnaesterca, pa u svom stilu glavom trznuo na centaršut Tadića i pogodio nebranjen deo mreže. Borio se Mitrogol do samog kraja kao lav, ali ga saigrači baš i nisu u tome pratili, pa je još jednom Svetsko prvenstvo završio posle grupne faze.

Izmene

Nemanja Gudelj (6) - Ušao je u igru u 55. minutu na poziciji centralnog štopera kako bi pomogao u kreiranju napada "Orlova". Što je bilo do njega odradio je korektno, kako u napadu, tako i u odbrani, ali je već bilo kasno.

Luka Jović (5,5) - Zamenio je Vlahovića u desetom minutu drugog poluvremena, ali je imao samo dva dobra poteza. Jedan u napadu kada je lepo primio loptu i vratio je u srce kaznenog prostora za Tadića, ali i jedan u odbrani kada je sjajnim klizećim startom zaustavio napad Švajcaraca. Ipak, to nije bilo dovoljno.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Vlahović i Luka Jović

Nemanja Maksimović (5,5) - Zamenio je Sergeja Milinković-Savića, ali nije mogao da "popuni kopačke" verovatno jednog od najboljih srpskih vezista u 21. veku.

Filip Đuričić (5,5) - Fudbaler Sampdorije je u igru ušao umesto kapitena Tadića, ubrzo posle toga je zadobio posekotinu na licu, zbog koje je više vremena proveo pokraj aut-linije nego na terenu.

Nemanja Radonjić (6) - Uneo je brzinu u igru Srbije, ali ga saigrači nisu ispratili i često je morao da napada 'jedan na dva'. Imao je u nadoknadi i jedan opasan šut, ali mrežu nije zatresao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading