SRBI SA RADNIM STAŽOM U AFRICI JASNI: "Orlovi", OPREZ, oni nikada ne odustaju!

Autor: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Sport

28.11.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruju u "Orlove".

SRBI SA RADNIM STAŽOM U AFRICI JASNI: "Orlovi", OPREZ, oni nikada ne odustaju!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije danas u 11 sati u drugom kolu G grupe Svetskog prvenstva u Kataru igraće protiv selekcije Kameruna, koju su u razgovoru za Srpski telegraf analizirali Ratomir Dujković i Milovan Rajevac, srpski stručnjaci sa zavidnim trenerskim stažom i reputacijom u Africi.

Dujković, legendarni golman Crvene zvezde, s klupe je predvodio Ruandu (od 2001. do 2004) i prvi put istoriji odveo je na Afrički kup nacija. Zatim je od 2004. do 2006. bio selektor Gane i na Mundijalu 2006. stigao čak do osmine finala, gde su "crne zvezde" poražene od Brazila (3:0)

JEDNI OD VODEĆIH

Republika

Foto: Starsport

Ratomir Dujković

- Sve ekipe, pa i Kamerun, opasne su čim su uspele da stignu do Svetskog prvenstva. To znači da imaju kvalitet. Naši jesu imali kiks protiv Brazila, ali to ne znači da se neće popraviti. Barem se tome nadamo. Biće mi žao ako ne budemo kompletni, biće teško, ali se realnost mora prihvatiti. Trenutni sastav Kameruna, iskreno, ne poznajem baš najbolje, ali pošto sam radio u Africi, mogu da kažem da su oni jedna od vodećih selekcija s tog kontinenta, uz Obalu Slonovače, Ganu i Senegal. Uvek su brzi, jaki, nikad se ne predaju i ne odustaju. Imaju dobru pas igraju, to sam primetio sada protiv Švajcarske. Uvek stižu s dvojicom-trojicom igrača u napad, pa će naša odbrana, kao i vezni red, morati da bude veoma oprezna. Ne bi smeli da gube lopte - kaže Ratomir Dujković za Republiku.

Njegov kolega Milovan Rajevac karijeru trenera gradio je takođe u Gani, kao i u Alžiru. S Ganom je otišao korak dalje od Dujkovića pošto se na SP 2010. plasirao u četvrtfinale (eliminacija od Urugvaja), dok je u finalu Afričkog kupa nacija poražen od reprezentacije Egipta. Poznato je i da je Srbiji uzeo skalp u grupnoj fazi (1:0).

PIKSI MAJSTOR

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milovan Rajevac dok je predvodio reprezentaciju Gane

- Prilično dobro poznajem Kamerun. Bili su u zenitu pre jedno četiri-pet godina, a sada su malo starija ekipa, da ne kažem da su najlošija afrička selekcija na Mundijala. Mislim da je Srbija bolja, ali nikako ih ne sme potceniti. Kamerun, kao uostalom i sve afričke fudbalere, karakterišu sjajne fizičke predispozicije. Definitivno su tim za respekt. Ali sve zavisi od nas. Psihološki momenat je mnogo važan, ali mislim da je Piksi pravi majstor za svlačionicu i da će to posložiti. Imamo velike šanse za pobedu. Bitno je da se ne izgubi zapravo, pa posle protiv Švajcaraca da rešimo sve - kaže za naš list Milovan Rajevac.

Republika

Foto: Starsport

Havijer Klemente

Klemente: Srbija pobeđuje

Havijer Klemente, bivši selektor Srbije i Kameruna, optimista je.

- Treba se paziti Kameruna. Nikako se ne sme potceniti jer su u tom slučaju nezgodni. Brzi su i igraju dobro, poznajem nekoliko igrača. Ali mislim da će Srbija uspeti da ih nadigra i na kraju pobedi - kaže španski stručnjak za Republiku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading