NE, PUTIN NIJE DAO PODRŠKU "ORLOVIMA" NA SVETSKOM PRVENSTVU! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.11.2022

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članak na osnovu informacija sa društvenim mreža na osnovu kojih se moglo zaključiti da predsednik Rusije Vladimir Putin navija za fudbalsku reprezentaciju Srbije, što se ispostavilo kao lažna vest.

NE, PUTIN NIJE DAO PODRŠKU "ORLOVIMA" NA SVETSKOM PRVENSTVU! (VIDEO)

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Kako je pokazalo istraživanje portala Istinomer, video snimak na osnovu kog su uznete tvrdnje o navodnoj podršci Putina Piksijevim "orlovima" je lažan.

Tačnije, on predstavlja takozvani deepfake, odnosno snimak koji nastaje zahvaljujući veštačkoj inteligenciji koja stvara uverljive kopije nečijeg lica na osnovu podataka sa fotografijama osobe i nizom njehim facijalnih ekspresija.

To nije prvi put da su poznate ličnosti korišćene na društvenim mrežama na takav način, pa se na društvenim mrežama mogu naći deefake snimci Baraka Obame, Donalda Trampa, Toma Kruza, Kim Džong Una i drugih...

***

Ovaj tekst je nastao kao korekcija originalnog teksta koji je objavila Republika pod naslovom "MOĆNA PODRŠKA "Orlovima" iz RUSIJE! (VIDEO)".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading