SVI PRIČAJU O MITROVIĆU I VLAHOVIĆU: Pokazao je u Norveškoj i dresu velikana, da li će on biti JUNAK iz senke Orlova u Kataru?

Autor:

Sport

17.11.2022

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo ime često se zaboravi u nabrajanju najboljih fudbalera Srbije.

SVI PRIČAJU O MITROVIĆU I VLAHOVIĆU: Pokazao je u Norveškoj i dresu velikana, da li će on biti JUNAK iz senke Orlova u Kataru?

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Svetsko prvenstvo u Kataru je pred vratima, a Srbija na Mundijal ide sa velikim očekivanjima.

Dragan Stojković Piksi u svom timu ima nekoliko asova svetske klase, od kojih zazire čitava planeta.

Engleski Gardijan je naširoko pisao o "Orlovima", a kao glavnu zvezdu tima vide Dušana Tadića, kapitena Srbije i holandskog Ajaksa.

Ono što je zanimljivo, jeste da su kao heroja iz senke naše reprezentacije označili prvotimca Juventusa Filipa Kostića.

Kada se govori o Srbiji svi prvo pomisle na Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja Milinkovića-Savića, a Kostićevo ime često bude i zaboravljen, što on svakako nije zaslužio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić

Nekadašnji fudbaler kragujevačkog Radničkog je u dresu srpske reprezentacije odigrao 50 mečeva i uspeo da postigne tri gola i upiše deset asistencija.

U kvalifikacijama za Katar u meču protiv Portugala u Beogradu postigao je jedan pogodak, dok je protiv Luksemburga, takođe na domaćem terenu, upisao dve asistencije.

Iako nije imao veliki učinak, kada su brojke u pitanju, Kostić je bio jedan od najvažnijih fudbalera na koje je mogao da računa selektor Stojković.

On je zbog svojih fantastičnih partija, što u dresu Srbije, što u dresu Ajntrahta, zaslužio poziv Juventusa, za koji nastupa od prethodnog leta.

Kostić je jedan od najboljih fudbalera Stare dame u dosadašnjem delu sezone, u Seriji A je napravio već pet asistencija, a pored toga postigao je i jedan pogodak, dok u Ligi šampiona ima učinak od jedne asistencije.

Srpski fudbaler je trenutno u sjajnoj formi i sigurno je da će Srbija mnogo dobiti ukoliko tu formu zadrži i u Kataru.

O njegovoj važnosti dovoljno govore i reči Dragana Stojkovića.

- Kostić je ozbiljan i veoma fokusiran igrač. Kada je on na terenu znate da će precizni centaršutevi stići u šesnaesterac. On je kao Frećarosa (brzi italijanski voz).

U ključnoj utakmici za osvajanje prvog mesta u B Ligi nacija, Kostić je protiv Norveške u gostima odigrao izuzetan meč, koji je krunisao asistencijom za vodeći pogodak Dušana Vlahovića.

Hitronogi fudbaler Juventusa će u Kataru svojom velikom brzinom, ali i dobrom tehnikom, praviti probleme mnogim reprezentacijama, a nadamo se da će Srbija, na krilima njega i ostalih reprezentativaca, uspeti da na Mundijalu učini čitavu zemlju ponosnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading