MAĐIONIČAR OTERAN! Naša reprezentacija bez ZVEZDE na Mundijalu - sramota!

Autor:

Sport

06.11.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je bruka, progovorio o skandalu!

MAĐIONIČAR OTERAN! Naša reprezentacija bez ZVEZDE na Mundijalu - sramota!

Foto: Starsport

Zastava Srbije

Legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala Dejan Rambo Petković, nakon boravka u Crvenoj zvezdi uspeo je da se posle Španije otisne u Brazil gde je postao pravo božanstvo!

Ipak, za Ramba nije bilo mesta u našoj selekciji pred odlazak na Mundijal u Francusku 1998. godine. Petković je zabeležio je samo 6 nastupa i postigao je jedan gol za nacionalni tim SRJ.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Rambo Petković

On je jednom prilikom za brazilske medije govorio o "urbanoj legendi", po kojoj se uzimalo i oko 150.000 maraka, i potvrdio da se za igre u nacionalnom timu uzimao novac:

- Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to preneo Paulu Karneiru (predsedniku Petkovičevog tadašnjeg kluba Vitorije, prim.aut) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam - rekao je Petković u SporTV emisiji brazilskog GloboEsportea.

Dejan Rambo Petković je posle Crvene zvezde nastupao za Real Madrid, zatim Sevilju, Rasing i Veneciju, a u Brazilu je proveo punih 11 godina. Igrao je za Flamengo, Vasko Da Gamu, Fluminense, Gojaš, Santos itd, itd.

Svoju karijeru u Crvenoj zvezdi završio je decembra 1995. godine, osvojivši dve titule. Njegov transfer u Real Madrid je dogovoren već tokom leta iste godine, ali je Crvena zvezda odlučila da ga zadrži za vreme UEFA kupa u sezoni 1995/96, u kojoj je klub očekivao veliki povratak, nakon što im je konačno dozvoljeno da se takmiče na evropskoj sceni, pošto je klub prethodno imao sportske sankcije zbog uopštenih sankcija SR Jugoslaviji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading