KATASTROFA ZA HRVATSKU: Povreda pred Katar, učešće na Mundijalu pod znakom pitanja!

Autor:

Sport

01.11.2022

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako će se ovaj problem rešiti?

KATASTROFA ZA HRVATSKU: Povreda pred Katar, učešće na Mundijalu pod znakom pitanja!

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić i Domagoj Vida

Ušli smo u novembar, mesec kada će početi Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Mundijal je na programu od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a malo pre starta reprezentacija Hrvatske našla se u neočekivanom problemu.

Jedan od najiskusnijih fudbalera ove selekcije, Domagoj Vida, povredio se na utakmici njegovog AEK-a protiv PAOK-a i pod velikim je znakom pitanja njegovo učešće na Mundijalu. Vida je meč završio samo minut pre kraja zbog kontuzije aduktora leve noge i prve prognoze su da će mu biti potrebno bar dvadesetak dana odmora.

Rok za slanje konačnog spiska putnika u Katar je 13. novembar i veliko je pitanje da li će Zlatko Dalić rizikovati i povesti Vidu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn i Domagoj Vida

 

Domagoj Vida bio je deo tima Hrvatske koji je osvojio drugo mesto na prethodnom Svetskom prvenstvu i ne samo da je bio deo, već i jedan od najstandarnijih te je propustio samo utakmicu protiv Islanda u grupi.

Za reprezentaciju Hrvatske je ovaj 33-godišnjak odigrao 99 utakmica na kojima je postigao četiri, a namestio tri gola. Debitovao je sa 21 godinom i 24 dana kod Slavena Bilića na prijateljskoj utakmici protiv Velsa koju je Hrvatska dobila sa 2:0.

Hrvati će se na predstojećem Svetskom prvenstvu naći u grupi F zajedno sa selekcijama Belgije, Kanade i Maroka. Prvu utakmicu naše komšije odigraće protiv Maroka 23. novembra od 13 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading