IZBAČEN SA MUNDIJALA! Superstar najuren ZBOG NARKOTIKA, svet je i dalje u šoku!

Autor:

Sport

31.10.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pao na testu i popio nogu!

IZBAČEN SA MUNDIJALA! Superstar najuren ZBOG NARKOTIKA, svet je i dalje u šoku!

Foto: Tanjug/AP/Montaža

Pehar Mundijala

Bliži se početak Mundijala u Kataru! Čitav svet sa nestrpljenjem očekuje start šampionata, a euforija raste iz dana u dan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dijego Armando Maradona

Prvi meč na Mundijalu odigraće Katar i Ekvador, 20. novembra. Ovo je odlična prilika da se prisetimo i nekih ranijih dešavanja na prethodnim Mundijalima, koji su se nažalost završili tragično za pojedine fudbalere - učesnike svetskih prvenstava.

Najsvetliji primer je jedan od najvećih fudbalera svih vremena, ako ne i najveći, Argentinac Dijego Armando Maradona

Veliki Maradona je sa "gaučosima" pokorio svet 1986. godine u Meksiku, a četiri godine kasnije poražen je u finalu od Nemaca - 1:0. Činilo se da je Dijego bio spreman da i u SAD-u 1994. godine odvede Argentinu do samog vrha, međutim, nije bio u mogućnosti da to i ostvari.

Argentina je na tom prvenstvu lako savladala Grke, zatim i Nigeriju, a poraz od Bugarske ih nije koštao plasmana u osminu finala. Ipak, bolji od "gaučosa" u nokaut fazi bili su Rumuni koji su slavili sa 3:2 i na taj način izbacili "gaučose" sa šampionata.

Maradona je na Mundijalu u SAD odigrao samo prve dve utakmice jer je na doping testu bio pozitivan. Napustio se državni tim i kasnije dobio 15-mesečnu zabranu igranja.

Njegov saigrač tih godina u reprezentaciji, Serhio Vaskes, otkrio je šta se tačno dešavalo sa Maradonom tih dana u SAD:

- Posle utakmice sa Nigerijom, prišle su nam dve žene zadužene za doping kontorlu i uhvatile nas za ruke. Bilo mi je vrlo čudno jer je svakako trebalo da uradimo test. Dijego je bio vrlo miran. Mislim da je Maradona namerno želeo da nanese štetu jer je bio u sukobu sa predsednikom FIFA Žoaom Avelanžom. Nakon što je Hulio Grondona rekao da je jedan od kontrolnih testova pozitivan, osetio sam neverovatnu tugu znajući da je to Dijegov test. Otišli smo do Maradone, bio je shrvan, nije prestajao da plače. Sjajno se pripremao za turnir jer je želeo da se oprosti od reprezentacije - rekao je Vaskes za strane medije.

Maradona je preminuo 25. novembra 2020. godine u 60. godini.

Na ovom šampionatu u Kataru, Argentina važi za favorita, a u grupi se nalazi sa Meksikom, Saudijskom Arabijom i Poljskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading