JEDINI EVROPSKI TROFEJ: Partizan se seća 1978. godine!

Autor:

Sport

09.10.2018

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru "Dana evropske baštine 2018." u četvrtak 11. oktobra 2018. od 14:30 časova, FK Partizan organizuje druženje sa akterima generacije 1978. koji su osvojili Srednjeevropski kup. Druženje je u Trofejnoj sali FK Partizan, a broj posetilaca je ograničen.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Partizanova generacija iz 1978. godine

Partizan je u finalu takozvanog Mitropa kupa savladao mađarski Honved rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Aca Trifunović iz jedanesterca. Meč je odigran na stadionu JNA 13.12.1978.

Partizan je do finala stigao kao pobednik grupe A, u kojoj su još bili italijanska Peruđa i čehoslovačka Zbrojovka. S druge strane, mađarski velikan je do borbe za trofej došao pobedama protiv naše Vojvodine i bečkog Rapida.

Crno-beli su finalnu utakmicu odigrali u sledećem sastavu: Zalad, Đurović, Kozić, Trifunović, Lazičić, Stojković, Zavišić, Živković, Santrač, Prekazi i Klinčarski.


Treba istaći da je Mitropa kup ili Srednjoevropski kup najstarije međunarodno klupsko takmičenje u Evropi. Sa kraćim prekidima Mitropa kup se igrao od 1927. do 1992. godine, a u njemu su prvo učestvovali samo klubovi iz Austrije, Čehoslovačke, Jugoslavije i Mađarske, da bi se kasnije pridružili Rumuni, Švajcarci i Italijani.

Organizovanjem evrokupova od strane UEFA Mitropa kup je polako počeo da gubi na značaju, sve dok početkom devedesetih nije i zvanično ukinut.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading