Obradović: Iskustvom pomažem Blekiju, pozitivna trema pred Kostariku!

Autor: fss.rs

Sport

17.06.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik selektora fudbalske reprezentacije Srbije Milan Obradović rekao je da njegova ekipa mora da zna šta želi u svakom trenutku meča protiv Kostarike i da ne sme da bude "praznog hoda" u igri.

RepublikaFoto: Starsport
Obradović: Ne sme da bude praznog hoda protiv Kostarike

- Moramo, pre svega, da budemo koncentrisani svih 90 minuta, ne sme biti praznog hoda u igri. Moramo u svakom trenutku da znamo šta hoćemo, da imamo kontrolu igre - rekao je Obradović, prenosi Fudbalski savez Srbije. 

Reprezentacija Srbije odradila je poslednji trening u svojoj bazi u Svetlogorsku pred polazak u Samaru gde je 17. juna od 14.00 očekuje prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Kostarike. 

- Svako od nas oseća neke leptiriće. San svakog igrača je da bude akter jednog ovakvog događaja. To je jasno kao dan, ja kao fudbaler nisam bio učesnik Mundijala, a sama atmosfera i organizacija, ambijent koji je prisutan, donosi vam neki prijatan osećaj. Drago mi je da sada kao trener sve ovo mogu da doživim. Pogotovo što se sve dešava u zemlji u kojoj sam proveo lepe tri godine kao igrač - rekao je Obradović. 

Milan Obradović ima reprezentativnog staža i kao igrač, dovoljno za pitanje koje se odnosi na savete defanzivcima Srbije. 

- Razgovaramo naravno, delim neko moje iskustvo s njima. Nikola Milenković je mlad, ima iza sebe dobru sezonu u jakoj ligi, ostali su uglavnom veoma iskusni igrači, momci koji su mnogo toga prošli u svojim karijerama. Svaka priča pomogne. Najvažnije je da znaju šta treba da rade i da to ostvare na najbolji način - rekao je Obradović. 

Jedan od saveta svakako se odnosi na prekršaje. 

- Zagovornik sam fer-pleja, uostalom FIFA nam je jasno stavila do znanja da se svaka utakmica snima sa 33 kamere, tako da sve može da se vidi, igra zaustavi. Igrači imaju uputstva, upoznati su sa svim detaljima. Oštrija igra, dakle, može da se sankcioniše i kada akcija prođe - naveo je Obradović. 

Ruske novinare znamalo je kako se reprezentacija Srbije oseća u Rusiji, da li su igrači i stručni štab ispratili pobedu ruske reprezentacije na startu šampionata. 

- Čestitao bih Rusiji na pobedi i poželeo da makar jedan deo njihovih navijača bude uz nas. Hvala i veoma ljubaznom osoblju u hotelu, ali u svuda gde se krećemo, na fantastičnom prijemu i organizaciji. Zaista je sve na veoma visokom nivou - zaključio je Milan Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading