LEVERKUZEN JE APSOLUTNI VLADAR NEMAČKE: Alonso sa desetoricom osvojio Kup i kompletirao duplu krunu!

Autor:

Sport

25.05.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastična sezona za Apotekare.

LEVERKUZEN JE APSOLUTNI VLADAR NEMAČKE: Alonso sa desetoricom osvojio Kup i kompletirao duplu krunu!

Foto: Bayer 04 Leverkusen/X

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ostvarili su veliki uspeh osvojivši titule u ovogodišnjoj sezoni. Nakon osvajanja Bundeslige, Farmaceuti su trijumfovali i u Kupu Nemačke, pobedivši u finalnom duelu drugoligaša Kajzerslautern rezultatom 1:0.

Četa trenera Ćabija Alonsa došla je do pobede teže nego što se očekivalo, posebno nakon što je u 44. minutu ostala sa igračem manje, zbog isključenja Odilona Kosunua. Ipak, jedini gol na meču postigao je švajcarski reprezentativac Granit Džaka u 16. minutu susreta. I pored brojnih šansi, fudbalerima Leverkuzena je u završnici nedostajala više koncentracije da ubedljivije slave.

Farmaceuti su spustili zavesu na najuspešniju sezonu u istoriji kluba, ali su istovremeno propustili priliku da osvoje i Ligu Evrope, budući da ih je u finalnom meču ubedljivo savladala Atalanta rezultatom 3:0.

Ovaj izuzetan uspeh Bajer Leverkuzena zaslužuje sve pohvale, posebno zbog činjenice da su uspeli da se izbore sa brojnim izazovima tokom sezone i ostvare istorijski uspeh za klub. S obzirom na kvalitet igre koji su prikazali, možemo očekivati da će Farmaceuti i ubuduće biti ozbiljan faktor kako u nemačkom prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading