KO JE TONI KROS? Živa LEGENDA FUDBALA, meteorski uspon ZAPOČEO NA BLATNJAVOJ MARAKANI! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.05.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima 34 godine i osvojio je isto toliko trofeja.

KO JE TONI KROS? Živa LEGENDA FUDBALA, meteorski uspon ZAPOČEO NA BLATNJAVOJ MARAKANI! (VIDEO)

Foto: Starsport

Toni Kros, živa legenda fudbalske igre, rešio je da okonča karijeru na kraju sezone.

On će svoje trofejno fudbalsko putovanje i veliku zaistavštinu ostavili nakon 34 trofeja, pošto okonča nastup za reprezentaciju Nemačke na Evropskom prvenstvu koje se odigrava u njegovoj zemlji.

A ko je Toni Kros, osvajač čak 34 trofeja u dresu aktuelnog kluba Real Madrida i Bajerna iz Minhena. Mnogi su čuli za njega i njegove poduhvate, međutim novije generacije fudbalskih fanova ne pamte da je debi upisao u Beogradu, na ložem i blatnjavom terenu Marakane, protiv Crvene zvezde.

I ne samo to. Tada golobradi mladić od 17 godina upisao je gol i asistenciju za deset minuta na terenu (ušao u 81) i doneo Bajernu pobedu protiv Crvene zvezde od 3:2 u utakmici grupne faze Kupa UEFA.

Od tada do danas piše istoriju. Sa Bajernom osvojio tri "duple krune" i Ligu šampiona 2013. godine, a nakon toga otišao u Real Madrid. Sa "kraljevićima" ima četiri titule u La Ligi, jedan Kup kralja, četiri trofeja u Ligi šampiona, četiri španska i tri evropska Superkupa. Sa Madriđanima je tri puta osvojio Svetsko klupsko prvenstvo.

- U penziju odlazi igrač, koji je dio istorije našeg kluba i jedna od najvećih legendi svjetskog fudbala - poručili su iz Reala.

Sa reprezentacijom Nemačke je 2014. godine bio prvak sveta i zavredeo zvanje jednog od najboljih veznih fudbalera ikada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading