TRAGEDIJA U TURSKOJ: Nekadašnji predsednik Trabzonspora pronađen mrtav u svom domu!

Autor: Vladimir vorih

Sport

24.04.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski fudbal je zavijen u crno.

TRAGEDIJA U TURSKOJ: Nekadašnji predsednik Trabzonspora pronađen mrtav u svom domu!

Foto: pixabay.com

Turski mediji su preneli tužnu vest o smrti bivšeg predsednika Fudbalskog kluba Trabzonspor, Mehmet Ali Jilmaza, koji je pronađen mrtav u svom domu u Bešiktašu, delu Istanbula, a njegovu smrt je otkrila njegova ćerka

Jilmaz je ostavio dubok trag u svetu sporta i politike. Karijeru započeo sedamdesetih godina u svetu bankarstva, a već od devedesetih godina prošlog veka bio je aktivan i u oblasti turizma. Međutim, njegov najznačajniji doprinos društvu ostvario se kroz političku angažovanost.

Bio na čelu FK Trabzonspor u tri navrata, a tokom svog mandata uspeo je da izbori autonomnost Fudbalskog saveza Turske. Takođe, organizovao je sistem koji je ostavio dubok i trajan uticaj na tamošnji moderni fudbal. Njegova posvećenost ovom sportu ostavila je neizbrisiv trag u istoriji turskog fudbala.

Pored svoje uloge u sportu, Jilmaz je takođe bio ministar za sport u 49. i 50. sazivu Vlade. Njegov rad u politici bio je od velikog značaja za ostvarivanje promena u sportskom sektoru, a njegova smrt predstavlja veliki gubitak za tursku političku scenu.

Mehmet Ali Jilmaz će ostati upamćen kao ličnost koja je ostavila neizbrisiv trag kako u svetu sporta, tako i u politici. Njegova posvećenost razvoju turskog fudbala i ostvarivanju promena u društvu ostaće trajno upamćena.

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Trabzonspor

 

Treba podsetiti da je ekipa Crvene zvezde  u sezoni 2022/23, u okviru grupe H, Lige Evrope odigrala dva susreta sa ekipom Trabzonspora. Prvi susret koji je odigran u Trabzonu 15. septembra 2022. godine pripao je domaćinu rezultatom 2:1, doke je revanš u Beogradu mesec i po dana kasnije Crvena zvezda rešila u svoju korist rezultatom 2:1, a golove za crveno-bele su postigli Aleksandar Katai i aleksandar Pešić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading