EMOTIVNI TRENUTAK ZA ERIKSONA: Šveđanin otvorio dušu o borbi sa opakom bolešću!

Autor:

Sport

23.04.2024

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni trener bije bitku sa opakom bolešću.

EMOTIVNI TRENUTAK ZA ERIKSONA: Šveđanin otvorio dušu o borbi sa opakom bolešću!

Foto: Tanjug/AP

Proglasen kao jedan od najuspešnijih i poštovanih fudbalskih trenera svoje generacije, Sven-Goran Erikson ostavio je neizbrisiv trag u fudbalskom svetu. Od vođenja poznatih klubova do vođenja engleske reprezentacije, Eriksonov put bio je ništa manje nego izuzetan.

Početkom januara, fudbalska zajednica bila je šokirana Eriksonovim otkrićem da mu je dijagnostikovan tumor, uz prognozu od otprilike godinu dana za život. Ova vest je poslala talase šoka kroz fudbalsku zajednicu, izazivajući preplavljivanje podrške i solidarnosti za ovog cenjenog trenera.

Sa karijerom trenera koja traje više od četiri decenije, Eriksonov uticaj na sport je neizmeran. Od vođenja poznatih klubova poput Lacija, Rome, Fiorentine i Mančester Sitija, do ključne uloge kao menadžer Engleske od 2001. do 2006. godine, Eriksonov uticaj prevazilazi granice i generacije.

Ekipa Diskaverija je snimila dokumentarni film sa Eriksonom, gde je on pričao o svom životu.

- Nije lako imati bolesnog oca, to je veliki stres. Posebno jer me žele viđati što više. A baš ne žive u susjedstvu, žive u Stockholmu i Malagi - rekao je Šveđanin i nastavio:

- Dobri su i pozivi telefonom, to pomaže. Doći će na ljeto, to će biti lijepo. Morat ću počistiti lišće s teniskog terena i staviti mrežu - naveo je legendarni trener.

Potom je poručio da nema vremena da razmišlja o umiranju.

- Moram reći višim silama da nemam vremena za ovo - zaključio je Erikson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading