ČISTA POBEDA ZVEZDE! OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT: IGRAČ PARTIZANA TEATRALAC! Šta će reći grobari na ovo?

Autor:

Sport

20.04.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo postaje frustrirajuće gledati"

ČISTA POBEDA ZVEZDE! OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT: IGRAČ PARTIZANA TEATRALAC! Šta će reći grobari na ovo?

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su spektakularan večiti derbi na kom je viđeno čak pet pogodaka, ali, nažalost, kako to ovde uvek obično i biva, nakon završetka duela u prvom planu nisu dešavanja na terenu već sudijske odluke.

Crveno-belima je dosuđeno dva penala i pritom su iz rivalskog tabora nezadovoljni zbog toga što ni pri drugom golu domaćih nije sviran prekršaj Šerifu Endiajeu. 

Odmah nakon meča počela su saopštenja, objavio je Partizan da neće izaći na teren za četiri dana u Kupu zbog "krađe" Pavla Ilića, a imaju li razloga za tako nešto? Evo šta kaže sudijski ekspert Rade Đurović na sporne situacije sa derbija.

- Ovo postaje frustrirajuće gledati, naročito način na koji se ponašaju i igraju igrači u Superligi Srbije. Mislim da bi odbrambeni igrač Partizana trebalo da objasni svojim saigračima i navijačima zašto je teatralno pao na prvi dodir sa napadačem Zvezde. Da je bio pravi sportista i ostao u duelu, onda bi napadač bio primoran da napravi faul jakog intenziteta i ne bi bilo dileme da li je prekršaj ili bi odbrambeni igrač stigao prvi do lopte. Ovako, stava sam da ne treba da se svira prekršaj, samo bih voleo da se primenjuje isti kriterijum za sve. Da li bi bilo tako? Nisam siguran, ali nije čudo što posle toga ne mogu naše ekipe da se snađu u Evropi i treba im puno vremena da se priviknu na drugačiji kriterijum, napisao je Đurović.

Potom se osvrnuo i na drugu situaciju sa kraja meča.

- Iako je klizeći start počeo van šesnaesterca, do poslednjeg kontakta za prekršaj, odnosno saplitanja je došlo unutar 16m i zbog toga je ispravno bilo dosuditi penal za Zvezdu. Čak iako je možda prvi kontakt između igrača Partizana i Zvezde nastao van kaznenog prostora – ovde to nije bitno. Čak iako je odb. igrač možda dotakao loptu – i to nije bitno jer je nije izbio i oduzeo posed napadaču. Sve u svemu, ispravna odluka koja je rešila utakmicu, objasnio je Đurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragañ

20.04.2024 22:26

Lazovcina,iste takve situacije kada je za partizan ceni drugačije,dosta je takvih eksperata