NEMOJTE ME ZVATI NA TELEFON ZA VREME DERBIJA! DULJAJ RASTUŽIO I OBRADOVAO GROBARE PRED ZVEZDU: Evo šta je sa Saldanjom i Jovanovićem!

Autor:

Sport

19.04.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra nas očekuje "praznik" fudbala.

NEMOJTE ME ZVATI NA TELEFON ZA VREME DERBIJA! DULJAJ RASTUŽIO I OBRADOVAO GROBARE PRED ZVEZDU: Evo šta je sa Saldanjom i Jovanovićem!

Foto: Starsport

Igor Duljaj

U subotu od 18 časova cela Srbija staje, jer se igra utakmica koja čitavu državu razdvaja na dva dela tj. dve boje. Poprište događanja biće Topčidersko brdo i stadion Rajko Mitić gde će Crvena zvezda i Partizan odigrati 173. večiti derbi u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. Za mnoge je ovo praznik fudbala i uvek se sa velikom željom iščekuje ovaj susret.

Igor Duljaj je na otvaranju konferencije pred veliki duel pružio podršku Dekiju Stankoviću.

Pre nego što odgovorim na pitanje, moram da kažem jednu stvar koja mi je na srcu, sport mi je omogućio da upoznam mnogo ljudi, pa tako i Dejana Stankovića, koji ovom prilikom vodi veliku bitku sa svojim sinom Stefanom- Želim mu brz oproavak - počeo je trener Partizana.

Potom se osvrnuo na meč na kom neže moži da vodi tim.

- Iskreno da kažem nije baš prijatna situacija, nije fudbalska, ne znam da li se nekada desilo, ne znam da li se to ikada desilo. Ima moje krivice jer sam dobijao zaslužene kartone. Već sam bio u jednoj ovakvoj situaciji kada je Stanojević bio suspendovan u Evropi. To može biti problem samo u komunikaciji, ali ekipa se svakako sprema par dana i oni će raditi ono što smo se dogovorili. Putem moblinpog telefona možda ćemo razgovarati, oni koji imaju moj broj samo neka me ne zovu tokom utakmice - rekao je Duljaj i izazvao smeh prisutnih.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Jovanović

Potom je govorio o zdravstvenom biltenu gde je obradovao i razočarao navijače.

- Mislio sam posle utakmice protiv Čukaričkog da nije ozbiljnije (prim. aut. Jovanović), ali ima malu rupturu koja mu ne daje potpunu slobodu, ima bolove u kolenu, juče je trenirao, ne punim intenzitetom. U dogovoru sa doktorom i njim donećemo pravu odluku. Saldanja će biti u protoklolu posle dužeg vremena - nastavio je trener crno-belih.

Pavle Ilić će drugi put zaredom suditi večiti derbi.

- Publika najbolje vidi kada je suđenje u pitanju. Voleo bih da se posle utakmice priča o igračima, ljudima, momentima, ambijentu. Verujem da je ovo za sudiju veliki korak, ali mali za fudbal. Neću komentarisati suđenje, kada sam pričao o nepoštovanju i ja pravim greške, naravno da se stidim kada uradim nešto više. Nemojte zaboraviti da je ovaj sudija pokazao nepoštovanje prema Zahidu, to nije sportski, kao i da ovaj derbi gleda dosta ljudi, doći će agenti, predstavnici medija iz drugih zemalja, moramo da pošaljemo pravu, lepu sportsku priču.

Koliko se razlikuje atmosfera pred ovaj u odnosu na pred prošli derbi?

Republika

Foto: Starsport

Prethodni večiti derbi

- Obe su važne, posebno ova sutrašnja, kolega Milojević Šumadinac odlično poznaje Partizan. Iznenađenja nekih da li može biti - veoma teško. Mi ćemo učinit isve što je do nas da pokažemo kvalitetnu igru. Biće drugačija nego poslednja utakmica, nemojmo zaboraviti da smo bili sa igračem manje ne znam od kog minuta. Voleo bih da bude dosta golova opet i da bude dosta publike, kako dolikuje dugačkoj tradiciji koja traje, ne smemo da osramotimo derbi - izjavio je Duljaj, pa nastavio:

- Možda je što se tiče prodaje karata pala euforija, da li zbog utakmice u sredu. Nisam primetio, igrači rade maksimalno odgovorno, sa moje strane nemaju pritisak nikakav, tako da imaju iskustva. Većina i nema, neko je odigrao jednu tuakmicu, imaćete priliku da vidite dosta mladih igrača sa obe strane. Zvezda može da promoviše svoje mlade igrače takođe.

Svetozar Marković o prekidima na prošlom derbiju:

- Što se tiče prekida, mi smo već posle tog derbija pričali o tome. Imali smo igrača manje 20-ak minuta, u tom vremenu smo se mnogo povukli, pa su iz toga imali dosta kornera, sutra će biti malo drugačija utakmica - rekao je štoper Partizana, pa dodao:

Republika

Foto: Starsport

Svetozar Marković na derbiju

- Sigurno da nije lep događaj izgubiti utakmicu pred derbi. Pričamo nekoliko dana o Banovom brdu i pokušavamo kroz trening da ispravimo ono što treba. Sutra se nadam da ćemo izgledati onako kako treba.

Duljaj stoji iza svojih igrača.

- Igrači koji su u Partizanu su oni koje sam ja selektirao. Odgovornost ide na moja leđa ako su loše igre u pitanju, nemojte zaboraviti jednu stvar, da je izuzetno teško da se promeni nešto što ne ide nekoliko godina unazad. Mnogo puta sam rekao, moramo se vratiti u blisku prošlost. Setite se da mnogi ovde nisu verovali u tim da može biti na prvom mestu do marta, nikada ništa nismo obećavali, samo da ćemo davati maksimum. Da li ova ekipa ima perspektivu - je ključno pitanje. Ja verujem da ima i u budućnosti ćemo videti da li je to istina ili ne. Vreme će dati odgovor. Tokom zime smo ostali bez dva igrača koja su otišla u odlične klubove, to znači da Partizan ima kvalitetne igrače i ja čvrsto stojim uz igrače. Oni daju maksimum, srce, zdravlje za dobrobit kluba, rekao je Duljaj.

Za kraj je zaključio:

- Period adaptacije je potreban, nekada imate uspone i padove, ali ono što je kvalitet kod mnogih igrača to je da držite formu na nivou, to se dešava i u većim klubovima. Ovi mladi momci će biti okosnica tima, mnogi klubovi u Evropi imaće šta da vide i u ekipama poput Zvezde, Voždovca i Čukaričkog, te je tražio da pošalje još jednu poruku:

- Molimo vas da sutra bude sve kako treba, da bude sve u redu. Gledao sam odbojkaški derbi i bila je fenomenalna atmosfera, dosta mladih lica. Tako će i sutra biti dosta dece bez obzira u crveno ili crno-belom dresu. To su naši prijatelji, deca, rođaci. Čuvajte ih i da sve prođe bez incidenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading