PRAVA FUDBALSKA ROMANTIKA: Bilbao slavi svoje heroje! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.04.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baskijci proslavili trofej Kupa Kralja koji su osvojili nakon 40 godina!

PRAVA FUDBALSKA ROMANTIKA: Bilbao slavi svoje heroje! (VIDEO)

Foto: Athletic Club/X

U prošlosti smo bili svedoci raznih podviga u fudbalu i prave romantike koju pruža ova prelepa igra. Sada nam je Atletik Bilbao pružio to zadovoljstvo da gledamo istoriju, da se divimo uspehu Baskije. Izabranici Ernestea Valverdea osvojili su Kup Kralja nakon boljeg izvođenja penala protiv Majorke nakon 40 godina čekanja.

Foto: Athletic Club/X

 

Konačno su došli do dugo čekanog trofeja. Poslednji put kada su došli do trijumfa u ovom takmičenja bilo je u sezoni 1983/84, a tada su došli i od duple krune u Španiji. To je još uvek najuspešnija generacija baskijskog kluba. Tada su igrali asovi poput Antonija Zubzizarete koji je imao 22 godine, Karlosa Melendeza, Rodriga Erastija, Luisa De La Fuentea i mnogih drugih.

Ko bi verovao da će klub ovakovg renoema čekati na ovaj trofej čak četiri decenije. Ovakav uspeh nije mogao da prođe bez spektakularnog dočeka u srcu Baskije. Navijači su pripremili fenomenalan doček igračima na trgu i zajedno slavili dugo očekivani pehar, a ovaj generacija će sigurno biit upamćena i ući u istoriju ovog sjajnog kluba. 

 

 

Imena koja će biti zabeležena sigurno u anale Baskije su fanstatični Iker Muniain, kao i braća Vilijams. Ovi igrači su verni Atletik Bilbau dugi niz godina i predstavljaju pravo božanstvo za ovaj grad, regiju i klub. Svedoci smo da je fudbal po ko zna koji put više od igre, da je to način života.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading