ISTORIJA U FUDBALU! Menja se PRAVILO o ofsajdu!

Autor:

Sport

19.03.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa više neće biti kao pre.

ISTORIJA U FUDBALU! Menja se PRAVILO o ofsajdu!

Foto: Republika.rs

Arsen Venger

Fudbalski svet je nedavno bio uzdrman najavom revolucionarnih promena u pravilima o ofsajdu.

Prema novom predlogu, igrači će biti proglašeni u ofsajdu samo ukoliko im je čitavo telo ispred poslednjeg defanzivca ili lopte. Ova ideja potiče od nekadašnjeg menadžera Arsenala, Arsena Vengera, koji je istakao da bi ova promena olakšala posao napadačima, čime bi se izbegli bespotrebni poništeni golovi zbog minimalnih razlika.

Proslavljeni trener tima iz Londona i nekadašnji šef razvoja svetskog fudbala u FIFA, izneo je ovu ideju pre nekoliko meseci. Njegova reputacija i iskustvo u fudbalu daju težinu ovoj inicijativi, koja bi mogla da značajno utiče na način na koji se tumači ofsajd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gazzetta.gr (@gazzetta.gr)

 

Međunarodni odbor za fudbalska pravila (IFAB) podržao je ovaj predlog i dao zeleno svetlo za isprobavanje novog pravila u mnogim nižim ligama širom sveta. Ova inicijativa nudi potencijalno rešenje za problem koji je postao sve izraženiji od uvođenja VAR tehnologije.

Očekuje se da će ova promena izazvati različite reakcije među fudbalerima, navijačima i stručnjacima. Mnogi će pozdraviti ovaj potez kao korak ka eliminisanju kontroverzi oko ofsajda, dok će drugi možda izraziti zabrinutost zbog potencijalnih negativnih posledica.

U svakom slučaju, ovo predstavlja značajnu promenu u fudbalskim pravilima koja bi mogla da utiče na samu srž igre. Ostaje da vidimo kako će se novo pravilo o ofsajdu pokazati u praksi i da li će zaista doneti željene benefite fudbalu i njegovim ljubiteljima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading