OVO SU PAROVI ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA! Jedan duel POSEBNO privlači pažnju!

Autor:

Sport

15.03.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas derbi za derbijem.

OVO SU PAROVI ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA! Jedan duel POSEBNO privlači pažnju!

Foto: printscreen

Danas je u Nionu održan poslednji žreb ovosezonskog izdanja Lige šampiona, i sada su nam poznati parovi četvrtfinala najjačeg evropskog takmičenja u fudbalu. Ovo su mečevi koji će odlučiti učesnike polufinala:

Parovi četvrtfinala Lige šampiona

 

Arsenal - Bajern Minhen 

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund
Real Madrid - Mančester siti
PSŽ-Barselona

 

 

Zanimljivo je da ćemo imati prilike da vidimo susret PSŽ i Barselone, s obzirom da nas to vraća u već davnu 2017. godinu, kada je "blaugrana" i pored poraza u prvom duelu rezultatom 4:0, uspela da na svom stadionu preokrene ogromni zaostatak i pobedi sa čak 6:1. 

Pored tofa, mnogo pažnje će privući susret Bajerna i Arsenala. Bavarci se ove sezone sapliću i levo i desno, ali bi im eventualni uspeh u Evropi potpuno okrenuo sezonu. Što se Engleza tiče, u velikoj meri su podbacili protiv Porta u osmini finala, ali to ne znači da su za potcenjivanje, s obzirom da su trenutno prvi u Premijer ligi. 

Kraljevki klub će se suočiti sa aktuelnim prvakom Evrope Mančester sitijem. Trenutno je u međusobnim duelim 4:3 za "plavce", a Pep Gvardiola ima motiv više, kada uzmemo u obzir njegovu veliku istoriju sa Barsom. 

Deluje da menč sa najmanje pažnje mora biti duel Atletika i Borusije. Nemci su "autsajderi" u ovoj fazi, dok su Madriđani bili već otpisani protiv Intera. Na kraju su se provukli kroz penal seriju, ali svakako da nisu bili ubedljivi. 

Pobednik dvomeča Arsenal - Bajern, igraće sa boljim iz duela Reala i Sitija, dok će pobednik susreta PSŽ i Barselone na megdan Borusiji ili Atletiku. 

Prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona su 9. i 10. aprila, dok su revanši 16. i 17.

Polufinala se igraju 30. aprila i 1. maja, sa revanšima 7. i 8. maja.

Finale će se odigrati 1. juna na stadionu "Vembli" u Londonu, a s obzriom da se od naredne sezone drastično menja format Lige šampiona ovo je poslednji ovakav žreb u istoriji takmičenja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading