DIREKTOR UEFA OPOMINJE: Uredite klubove PRIVATIZACIJOM, portugalski sistem primeniti u Srbiji!

Autor: M. M.

Sport

05.03.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Laković gost panela na Kopaoniku.

DIREKTOR UEFA OPOMINJE: Uredite klubove PRIVATIZACIJOM, portugalski sistem primeniti u Srbiji!

Foto: Starsport

U sklopu panela koji se bavio ulogom sporta u privredi i društvu, Zoran Laković, direktor nacionalnih asocijacija u UEFA, bio je jedan od učesnika "Kopaonik biznis foruma", gde je između ostalog govorio o problemima finansiranja u sportu.

Visoki funkcioner Evropska kuće fudbala je objasnio kako napraviti održiv model finansiranja kako bismo bili bolji i uspešniji u sferi sporta.

- Treba da se dogovrimo šta želimo od fudbala, šta želimo od profesionalnog, šta od amaterskog sporta. Postoje različiti sistemi. Lično mislim da ovaj sistem u Srbiji nije održiv ni na profesionalnom ni na amaterskom nivou - rekao je Zoran Laković i dao primer modela po kojem bi Srbija mogla da profitira u sportu:

- Sviđa mi se portugalski sistem. Portugalski fudbal prihoduje 3,5 posto od igara na sreću, odnosno kladionica, što je 80 miliona evra. To je ogroman novac i on delom ide i u rekreativni sport.

Kada je reč o pravnoj strukturi klubova, on je pričao o manama postojeće strukture u Srbiji i naglasio da su brojni klubovi i dalje udruženja građana, te istakao važnost privatizacije.

- Mislim da privatizacija treba da se dogodi, odnosno pravno uređenje klubova. Mislim da u Evropi ne postoje udruženja građana kakva su danas u Srbiji. Mi u UEFA ne znamo ko su članovi FK Partizan. To je problem ovakve pravne strukture kluba - rekao je Laković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading