ĐUROVIĆ OPLEO PO VEČITIMA: "Neka sami DELEGIRAJU SUDIJE, komisija da se UKINE"! Evo DA LI su ISPRAVNO dosuđeni penali za PARTIZAN I ZVEZDU!

Autor:

Sport

03.03.2024

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Engleskoj, to ne sme da se radi", rekao je sudijski ekspert.

ĐUROVIĆ OPLEO PO VEČITIMA: "Neka sami DELEGIRAJU SUDIJE, komisija da se UKINE"! Evo DA LI su ISPRAVNO dosuđeni penali za PARTIZAN I ZVEZDU!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su poslednje mečeve pred okršaje pred večiti derbi u subotu od 17.00 časova. 

Klub iz Humske je savladao Železničar na JNA sa 3:1, a istim rezultatom su izabranici Vladana Milojevića bili bolji od TSC u Bačkoj Topoli. Iako smo navikli da naš fudbal obiluje penalima, juče su svirana tri u korist večitih. Dva je dobila Zvezda, dok je na Partizanovoj utakmici sviran jedan.

Zbog spornih situacija, razgovarali smo sa fudbalskim sudijskim ekspertom, Rakom Đurovićem, koji je za naš portal Republika.rs obrazložio sve tri situacije. 

Prvo se požalio na situaciju u srpskom fudbalu i poziciju u kojoj se nalaze arbitri, kritikujući večite rivae da vrše pritisak na komisiju. 

- Kada je u kazneni udarac u koris ili na štetu Partizana ili Zvezde, odmah prekršaj dobija na značaju. Svaki detalj se analizira, a onda počinju da rangiraju prekršaje, koji je blaži koji snažniji... Svaka kazna je jedinstvena, i nekada ih različito vidimo. Sudijama svašta prolazi kroz glavu kada ih zovu iz VAR sobe, oni moraju o svemu da razmišljaju, i da uvide koja je prava odluka. Sada će debitant suditi derbi, a ja mislim da to nije rešenje, već dokaz nemoći suprotstavljanja velikim klubovima. Neka se ukine sudijska komisija, i neka Partizan i Zvezda sami delegiraju sudije, svako svog, pa da vidimo kako će to da izgleda - rekao je Đurović, ističući koliko je razočaran što najbolji srpski arbitar deli pravdu na Kipru umesto u svojoj zemlji. 

Potom je Raka "preleteo" sa nama preko svakog jučerašnjeg penala, počevši od Kanginog pada u kaznenom. 

- Ovde je situacija bila jasna. Topola je loše započela akciju, igrač koji gubi loptu pokušava da nadoknadi zaostatak i nalazi se iza leđa Kangi. Pokušava da reaguje, ali ne uspeva. Moramo da shvatimo, bilo kakav kontakt sa leđa u kaznenom prostoru je jedanaesterac. Iako je ispravno dosuđeno igranje ruka, po mom mišljenju ima daleko više elemenata zbog starta, jer Vulićeva leva noga kači Kangu po nogama. Da nje nije bilo, moglo bi se razgovarati, ali ovako - stvar je jasna - rekao je Đurović bez dileme i nastavio o drugom prekršaju nad Olajinkom:

- Koristiću se tim jezikom koji kritikujem, ali "lagani" prekršaj. Kada sa leđa gurnete igrača sa obe ruke, intenzitet je nevažan, ne smete ga dirati. Utemeljena odluka sa elementima za kazneni udarac - rekao je sigurni Raka. 

Za kraj, dotakao se i prekršaja igrača Železničara nad Baždarem. 

- On je sklonio loptu driblingom i tražio kontakt. Igrači jednostavno žele da budu faulirani. To ne mogu sudije da reše, već neka viša instanca, kao i cela javnost. U Engleskoj, to ne sme da se radi, jer navijači odmah ne simpatišu više igrača koji pada i nije im više omiljen, tako bi trebalo i kod nas. Svakako, elemenata za kazneni udarac ima - dovršio je Đurović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading