ČELSI PREŽIVEO BEZ PETROVIĆA! Liverpul SLAVI tinejdžera o kome će SVET pričati! (VIDEO)

Autor:

Sport

28.02.2024

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasman u četvrtfinale, uz "plavce" obezbedili su Mančester junajted, Vulverhempton i Liverpul.

ČELSI PREŽIVEO BEZ PETROVIĆA! Liverpul SLAVI tinejdžera o kome će SVET pričati! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Čelsi će igrati protiv Lestera u četvrtfinalu FA Kupa, a junak "plavaca" je Konor Galager!

Tim iz Londona je dobro preznojio protiv člana Čempionšipa, ali na kraju savladao nekad slavni Lids. Izabranici Maurisija Poketina slavili su sa 3:2, a sve zasluge za trijumf pokupio je izdanak omladinskog pogona tima sa Stamford bridža, već pomenuti Galager.

Sjajni 24-godišnjak, koji pruža sve bolje partije i postepeno preuzima ulogu lidera tima, pogodio je za pobedu u 90. minutu susreta. Galager je prethodno kao rezerva zamenio Maduekea pola sata ranije, a onda je u samom finišu pokazao kakav je majstor. Enco Fernandez je vrlo vešto provukao loptu do Konora, a ovaj se snašao u stilu centarfora i potom fantastično matirao protivničkog golmana.

Veoma turbulentno veče doživeli su navijači oba tima. Lids je prvi zatresao mrežu na večerašnjem meču. Pristalice na “Stamford Bridžu” utišao je u 8. minutu mladi Mateo Žozef. Fantastičan, nesvakidašnji gol delo je 20-godišnjeg ofanzivca.

Ekspresno je odgovorio domaćin i već na pauzu otišao sa golom prednosti. Školsku akciju sigurnom završnicom ukrasio je Nikolas Džekson. Senegalac je probio po desnoj strani šesnaesterca i pogodio za izjednačenje.

Mudrik je napokon pokazao zašto je u London stigao kao veliko pojačanje. Veoma sličnu akciju izveo je domaćin, a Ukrajinac je pogodio za preokret.

Mateo Žozef je ponovo uzvratio Čelsiju, kada je posle centaršuta Entonija glavom poslao loptu iza leđa golmana Sančeza. To nije bilo dovoljno za iznenađenje. Srpski reprezentativac Đorđe Petrović dobio je zaslužan odmor i meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Minimalac kada su u pitanju golovi, ali ništa manje uzbudljivo nije bilo u Notingemu. Forest je ukrstio koplja sa Mančester junajtedom, lavovski se borio, ali na kraju poklekao u samom finišu.

Dobru partiju domaćih pogotkom je neutralisao brazilski reprezentativac Kazemiro. Omaleni vezista je spretno reagovao u 89. minutu, kada je nakon “slobodnjaka” Bruna Fernandeša pogodio mrežu Meta Tarnera. Junajted će u četvrtfinalu igrati protiv Liverpula.

Mlađarija "redsa" rutinski je preslišala još jednog člana Čempionšipa, ekipu Sautemptona rezultatom 3:0.

Ipak, nije bilo nimalo lako na početku. Bolje su gosti sa juga Engleske otvorili meč. Prvo im je zbog ofsajda poništen gol Sekua Mare, onda je Sulejmana pogodio stativu, pa je Keleher krajnjim naporom odbranio šut Mare…

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džejdon Dans

Promašaje "svetaca" kaznio je Lui Kumas, dobio je loptu od takođe tinejdžera, godinu dana starijeg Bobija Klarka, pošao je ka golu Svetaca i okuražio se da šutira – na putu do gola lopta je pogodila defanzivca gostiju Bednareka i prevarila golmana Lumlija – 1:0.

U 63. minutu strelca gola zamenio još jedan čudesni klinac, 18-godišnji Džejdon Dans i sa dva pogotka raspametio navijački Kop na Enfildu za konačnih 3:0.

FA KUP – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

Čelsi - Lids 3:2 (2:1)

/Džekson 15, Mudrik 37, Galager 90+1 - Džozef 8, 59/

Notingem Forest - Mančester junajted 0:1 (0:0)

/Kazemiro 89/

Vulverhempton - Brajton 1:0 (1:0)

/Lemina 2/

Liverpul - Sautempton 3:0 (1:0)

/Kumas 44, Dans 73, 88/

Utorak

Bornmut - Lester 0:1 posle produžetaka (0:0, 0:0)

/Fatavu 105/

Blekburn - Njukasl 3:4 penalima (1:1, 0:0)

/Šmodiš 79 – Gordon 71/

Luton - Mančester siti 2:6 (1:3)

/Klark 45, 52 - Haland 3, 18, 40, 55, 58, Kovačić 72/

Ponedeljak

Koventri - Mejdstoun 5:0 (3:0)

/Sims 9, 14, 35, Tavares 88, 90/

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading