VELIKI ŠOK NA MARAKANI! Bivši trener Zvezde HITNO prevezen u bolnicu! Imao TEŠKU OPERACIJU!

Autor:

Sport

19.02.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti stigle su u Ljutice Bogdana.

VELIKI ŠOK NA MARAKANI! Bivši trener Zvezde HITNO prevezen u bolnicu! Imao TEŠKU OPERACIJU!

Foto: Starsport

Slavni fudbalski trener, i nekadašnji stručnjak Crvene zvezdeZdenjek Zeman (76) prošao je kroz ozbiljnu operaciju u bolnici u Peskari, gde su mu ugrađena četiri koronarna stenta.

Ova mala mrežasta naprava od žice omogućava normalan protok krvi i operacija je uspešno obavljena. Međutim, trener će morati duže da se oporavlja, oko pet meseci, što bi uticalo na njegovo učešće u sezoni.

Foto: Starsport

Zdenjak Zeman


Zdenjek Zeman je prethodno doživeo blaži moždani udar u decembru, a lekari su mu tada savetovali da prestane da puši, s obzirom da je to bio njegov veliki porok. Ovo je još jedan podatak koji ukazuje na zdravstvene izazove sa kojima se Zeman suočava.

Podsetimo, Zeman je češki fudbalski stručnjak koji je u Zvezdu došao u junu 2008. godine i zadržao se tek do septembra iste. Prva trenerska iskustva stekao je vodeći amaterske klubove u okolini Palerma (Cinisi, Baćialupo, Karini, Misilmeri, Esakalca). 

Prvi profesionalni angažman imao je u Likati, sa kojom osvaja C2 ligu. Sledeći izazov bila je Fođa 1986, ali posle samo 27 dana napušta klub jer su čelnici načuli da je postigao dogovor sa Parmom. Iste godine Zeman odlazi u Parmu, ali se kratko zadržava i u tom klubu. Vodeći Mesinu 1988. u Seriji B, osvaja osmo mesto, ali otkriva buduću zvezdu italijanskog fudbala Salvatorea Skilaćija, koji je zablistao na Mundijalu u Italiji 1990.

Povratak u Fođu je poznat kao Zemanlandija, jer su ostvareni najveći uspesi u istoriji ovog malog italijanskog kluba.

Čuven je po tome što je pružio šansu u prvom timu, tada tinejdžeru, a docnije jednom od najboljih odbrambenih igrača sveta Alesandru Nesti. Sledi Zemanov prelazak u Romu, s kojom je imao uspona i padova. Ostaće upamćeno da je lansirao Frančeska Totija, budućeg dugogodišnjeg zaštitnog znaka glavnog grada Italije i fudbalskog božanstva među navijačima Rome. 

Zeman je potom imao dve kraće trenerske epizode, u turskom Fenerbahčeu i Napoliju, zatim je bio angažovan u Salernitani i Avelinu, da bi 2004. ponovo preuzeo tim u Seriji A - Leće, čiji je trener bio i 2006, a prethodno se kratko zadržao na klupi Breše. Posle Crvene zvezde, radio je u Italiji kao trener Fođe i Peskare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading