ŠOK U FUDBALSKOM SVETU! Gasi se POLUFINALISTA Lige šampiona!

Autor:

Sport

31.01.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan kraj za slavni nemački klub.

ŠOK U FUDBALSKOM SVETU! Gasi se POLUFINALISTA Lige šampiona!

Foto: www.profimedia.rs

Gašenje preti jednom od najvećih nemačkih fudbalskih klubova Šalkeu 04 i ekipi koja je sedam puta bila prvak Bundeslige!

Najugledniji nemački list "Skaj Sports" objavio je opširnu analizu koja je dodatno zabrinula navijače "rudara" iz Gelzerkirhena. Nestajanje ovog slavnog giganta Bundeslige, realan je rasplet katastrofalne situacije u koju se "uvalio" klub lošim vođenjem i greškama poslednjih godina.

Šalke se trenutno nalazi na deobi pozicije koja vodi u treći rang nemačkog fudbala i iznad crte za ispadanje ga drži samo gol-razlika. Ipak, "Skaj Sports" navodi da igrači ove ekipe ne deluju kao da shvataju da je egzistencija kluba u pitanju pa su tako, prema onome što danas prikazuju na terenu, glavni favoriti za ispadanje.

 

 

Ovaj medij dodaje da Šalke ne može u ovoj situaciji da izbegne gašenje ukoliko ispadne iz lige. Plasman u treći rang nemačkog nogometa, značio bi i "ključ u bravu" za sedmostrukog prvaka Bundeslige, jer je ovaj ugledni list saznao da klub ne može da dobije licencu za treću ligu.

Naravno, ukoliko klub ne dobije licencu za treću ligu, zvanično će biti ugašen i krenuće amaterski od najnižeg ranga nemačkog fudbala. Takav scenario niko ne bi voleo da vidi, jer je reč o ekipi koja je zadivila celu Evropu pre deceniju i više i koja je iznedrila brojne asove svetskog fudbala.

- Prema informacijama Skaja, Šalkeova licenca za treću ligu je nemoguća. Eventualno ispadanje imalo bi posledice koje se ne mogu predvideti, ali jedno je jasno. Klub kakav trenutno postoji bio bi mrtav u horor scenariju - navodi Skaj u opširnoj analizi.

Klub osnovan 1904. godine sedam puta bio je prvak Bundeslige, a pet puta osvojio je nacionalni Kup. Od evropskih trofeja izdvaja se osvajanje Kupa UEFA 1997. godine.

Igrao je i polufinale Lige šampiona u sezoni 2010/2011, ali je u dvomeču ubedljivo poražen od Mančester junajteda s 1:6 (1:3, 0:3). Tada je titulu osvojila Barselona, koja je u finalu na legendarnom Vembliju, savladala "crvene đavole" rezultatom 3:1, golovima Rodrigeza, Vilje i Lea Mesija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading