ZVEZDA PRODAJOM DECE ZARADIĆE 65 MILIONA EVRA: S Nedeljkovićem i Mijatovićem nastavlja praksu

Autor:

Sport

16.01.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad se pogleda koliko je uloženo u te igrače, jasno pokazuje da radimo prave stvari. Želimo da se oni afirmišu u prvom timu, rekao je jednom prilikom Dragan Mladenović.

ZVEZDA PRODAJOM DECE ZARADIĆE 65 MILIONA EVRA: S Nedeljkovićem i Mijatovićem nastavlja praksu

Foto: Starsport

Crvena zvezda nije mogla protiv "nepristojnih ponuda" koje se ne odbijaju. Jeste generalni direktor crveno-beli Zvezdan Terzić pre samo nekoliko dana poručio "da će Kosta Nedeljković (18) i Jovan Mijatović (18) poslednji napustiti Marakanu" i da će se to desiti uskoro samo "ako dobiju višemilionske ponude protiv kojih ne mogu". To se u slučaju mladog desnog beka desilo jer je premijerligaš Aston Vila na sto stavila ponudu od devet miliona evra i 15 odsto od narednog transfera, što u slučaju dobrih igara sigurno ne bi bio mali novac. Istovremeno, odjeknula je vest da je i za Jovana Mijatovića stigla "nepristojna" ponuda od Njujork sitija, kluba iz grupacije u kojoj je prvak Evrope Mančester siti, teška osam miliona evra plus dva miliona evra na ime bonusa.

Ukoliko bi se ova dva transfera Zvezdine dece realizovala na Marakani bi dobacili do neverovatne sume od 65 miliona evra zarađenih od prodaje igrača iz svoje Omladinske škole samo u poslednjih deset godina. Naime, nije tajna da naši klubovi uglavnom žive od transfera fudbalera a manje od rezultata, mada je u slučaju Zvezde zbog Lige šampiona i to ogroman prihod, a da su najveće zarade upravo od igrača iz sopstvenog pogona za koje nije plaćeno obeštećenje kao kada dolaze stranci ili dokazani fudbaleri. Iznosom od 39 miliona evra se pre nešto više od godinu dana pohvalio direktor Omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović, a u međuvremenu su usledili novi transferi. Strahinja Eraković je letos otišao za sedam miliona evra u Zenit, a sa Nedeljkovićem i Mijatovićem doći će se do pomenutih 65 miliona.

Republika

Foto: Tanjug

Dragan Mladenović


- Kad se pogleda koliko je uloženo finansijski u te igrače, jasno pokazuje da radimo prave stvari. Naravno, mi u Omladinskoj školi želimo da se najtalentovaniji igrači u potpunosti afirmišu u prvom timu kao što je slučaj sa Erakovićem, a raduju nas i partije Ivana Ilića, Marka Lazetića, Dejana Joveljića, Alekse Terzića i Uroša Račića na međunarodnoj sceni. To su sve igrači koji su bili deo našeg sistema - istakao je tada Mladenović.

Nema sumnje da bi prodajom Nedeljkovića i Mijatovića, koji su eksplodirali ove sezone, Zvezda dobro zaradila, ali i oslabila svoj tim imajući u vidu na doprinos koji su dali ove jeseni. Međutim, sva je prilika da ćemo obojicu i ovog proleća gledati na Marakani, jer je načelan dogovor sa budućim klubovima da oni verovatno ostanu do leta i učestvuju u pohodu na novu titulu. Zato ne čudi da su se obojica našli na spisku putnika za pripreme na Kipru (pogledati okvir), a da li će tamo i ostati do kraja zavisi od dogovora.

Nedoumica je posebno velika u slučaju mladog Jovana. Njemu se u ovim igračkim godinama ne ide u Ameriku i MLS ligu, već želi da se dokazuje u Evropi. Zato je, navodno, u video-pozivu sa predstavnicima Njujork sitija tražio garancije da bi i od leta igrao negde u Evropi imajući u vidu da Siti ima razgranatu mrežu na Starom kontinentu, odnosno posle napuštanja MArakane sa, nada se duplom krunom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading