LEGENDARNI MILOJE MAŠTA O REPRIZI! Prva asocijacija i želja jeste da Crvena zvezda ponovi uspeh iz Tokija!

Autor: M. M.

Sport

08.12.2023

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ispisali smo istoriju", kaže slavni golman.

LEGENDARNI MILOJE MAŠTA O REPRIZI! Prva asocijacija i želja jeste da Crvena zvezda ponovi uspeh iz Tokija!

Foto: FK Crvena zvezda

"Pevala je tad cela planeta da je Zvezda prvak sveta"! Crveno slovo svakog zvezdaša u kalendaru jeste 8. decembar, dan kada su crveno-beli postali šampioni sveta osvajanjem Interkontinentalnog kupa. Tada je u finalu savladan čileanski Kolo Kolo sa 3:0.

Legendarni golman Crvene zvezde Zvonko Milojević je sa pregršt emocija govorio o čuvenom Tokiju, pobedi nad ekipom Kolo Kolo i sa radošću se prisetio momenta kada su crveno-beli bili na svetskom tronu.

- Prva asocijacija, a ujedno i želja nakon Tokija jeste da Crvena zvezda ponovi isti uspeh. Veoma mi je drago što se zajedno prisećamo velikog istorijskog uspeha, sjajnih vremena i pored pehara u Bariju najvećeg trofeja za Zvezdu. Znali smo protivnika tada veoma dobro, ali je i rival poznavao naše karakteristike. Međutim, jedno je teorija, a potpuno je drugačija praksa, odnosno teren. Trener Vladica Popović je postavio odličnu taktiku, a iako smo imali igrača manje uspeli smo da dođemo do pobede. Sećam se da je Popović tada na poluvremenu rekao da imamo šansu da trijumfujemo i ispišemo istoriju, ali je takođe istakao da ćemo imati slobodno vreme ako pobedimo sve do povratka u Beograd, i uz to se našalio da samo ponesemo pasoše. Sve što je on zamislio smo i ostvarili na terenu. Posle 32 godine Crvena zvezda ima privilegiju da se priseća trenutka kada se popela na krov sveta - istakao je Milojević.

 
Govorio je slavni čuvar mreže o Vladimiru Jugoviću, dočeku u Beogradu od strane navijača i još jednom podsetio na uspeh Crvene zvezde.
 
- Izuzetno mi je i dan danas drago zbog Vladimira Jugovića, bio je junak utakmice sa dva gola. Približno smo vršnjaci i dolazimo iz istog mesta. Ispisali smo svi zajedno istoriju Crvene zvezde, koja se nikada neće zaboraviti. Ekipa je bila formirana nekoliko godina unazad i izvršena je samo dodatna selekcija. Na našu i sreću navijača smo postali svetski prvaci. Zato je fudbal najlepši sport, jer je nepredvidljiv. Od trenutka kada smo sleteli na aerodrom u Beogradu i dok smo stigli na našu Marakanu, koja je bila prepuna kao da se igra međunarodna utakmica, a ljudi koji nisu mogli da dođu na stadion da nas pozdrave su izlazili na prozore i terase kako bi nam mahali. Nezaboravno iskustvo za sve nas igrače. Fudbal donosi najveće radosti, a siguran sam da to navijači Crvene zvezde veoma dobro znaju - zaključio je Zvonko Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading