MATIĆ SE SAD SETIO DA UDARA NA VEČITE: U Zvezdi i Partizanu sam GUBIO VREME!

Autor:

Sport

05.12.2023

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki srpski fudbaler bez razloga opleo po beogradskim klubovima u intervjuu za Yu portal.

MATIĆ SE SAD SETIO DA UDARA NA VEČITE: U Zvezdi i Partizanu sam GUBIO VREME!

Foto: Profimedia.rs

Vezista Rome Nemanja Matić

Nemanja Matić će zauvek ostati upamćen kao jedan od najboljih fudbalera Srbije u svojoj generaciji. Njegov put nikako nije bio klasični put za karijeru srpskog igrača upravo zato što nije prošao niti kroz Crvenu zvezdu, niti kroz Partizan. 

U izjavi za Yu portal dao je svoje mišljenje o razvoju mladih talenata kroz beogradske rivale.

- Rekao bih sebi, nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan. Mislim da sam gubio vreme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na neki ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam seo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja greši sa tim. Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente što je normalno. Teško je reći ‘ne’ kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da deca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u večite, ali će puno i da izgube - naveo je fudbaler bez zadrške. 

Nakon ovoga Matićev ton se pooštrio. Bivši igrač Mančester junajteda i Čelsija dodao je kako su ga i Partizan i Zvezda oterali, te da mu je povratak na Ub bio jedina opcija. 

- Možda malo gruba reč, ali jesu. Možda sam fizikom zaostajao za mojom generacijom. Crvena zvezda je procenila da nisam za njih i oterali su me. Već sam bio prešao iz sela u grad i morao sam da nađem neki drugi klub. Pozvao me Partizan da pređem kod njih, bio sam tamo godinu i po dana, a onda su me i oni oterali. Vratio sam se na Ub- dodao je igrač Rena. 

 

https://www.instagram.com/reel/C0USSbvMQ-0/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bbcde6fd-f909-484a-b41c-d295617b42e6

 

Nemanja je u intervjuu prešao preko svoje bogate karijere koja ga je između ostalog vodila od Engleske do Italije i Francuske. Nakon neuspeha u Partizanu i Zvezdi, Matić prelazi u Kolubaru, gde potpisuje prvi profesionalni ugovor. 

Njegove dobre partije prepoznala je ekipa Košica iz Slovačke, te je srpski fudbaler napravio neočekivan transfer ka centralnoj Evropi. Sa samo 18 godina osvojio jes Kup Slovačke, što je lansiralo njegovu karijeru do londonskog velikana, Čelsija. 

Ipak za Matića nije sve išlo glatko ni u inostranstvu. Poslat je na pozajmoicu u Vitese, a ubrzo i prodat Benfiki u paketu transfera Davida Luiza.

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Matić u Mančester junajtedu

 

 

Nakon tri godine uspešnih nastupa u Portugalu, Čelsi se vrća po Matića, o kog se vidno ogrešio, i od tada kreće fudbalska rapsodija srpskog defanzivca. U Londonu je iza sebe ostavio dve titule Premier lige, kao i po jedan FA kup i Liga kup. 

Nastupao je i za posrnuli Mnačester junajted, ponovo pod Murinjovom palicom, da bi ga isti trener kasnije sa sobom poveo u Romu. Najbolje partije u karijeri je pružao u ekipama portugalskog stručnjaka. 

Danas, Nemanja igra za Ren koji se nalazi na sedmom mestu Lige 1 sa 12 bodova.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading