TRAGEDIJA ZA SRPSKI FUDBAL: Preminuo proslavljeni fudbalski trener

Autor:

Sport

04.12.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazak još jedne fudbalske legende šokirao je Srbiju.

TRAGEDIJA ZA SRPSKI FUDBAL: Preminuo proslavljeni fudbalski trener

Foto: FSB

U 84. godini života preminuo je Velimir Đorđević, trener velikih beogradskih klubova kao što su Voždovac i Ofk Beograd.

Povodom smrti oglasio se Fudbalski savez Begrada:

- Među kolegama svih generacija bio je omiljen, jer je svako druženje sa trenerima pretvarao u prezentaciju fudbalskog življenja, neumorno pričajući o ovoj magičnoj igri. Njegovo mišljenje bilo je dragoceno, posebno onim trenerima koji su od Cige neposredno učili ovaj zanat i kasnije ga s ponosom isticali kao njihovog najuspešnijeg mentora. Bio je čovek koga su svi zavoleli “na prvu loptu”, a on sam je uvek mudro birao svaki svoj trenerski angažman, čuvajući taj stečeni ugled i tražeći izazove za svoje fudbalske ideje koje bi se uvek brzo prepoznavale u pozitivnom smislu - navode iz saveza.

Popularni "Ciga" je igračku karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, ali s obzirom da se u beogradskim Crveno belima nije probio usled velike konkurencije, okačio je kopačkeo klin i zakoračio u trenerske vode. 

Pored pomenutih velikana iz Beograda, predvodio je i klubove poput Slobode iz Užica, Zvezdare, IMT-a, Majdanpeka i drugih. Ostao je upamćen kao stručnjak za uvođenje klubova iz nižeg u viši rang.

U Smederevskoj Palanci je upisan zlatnim slovima kao trener koji je uveo Mladost Gošu u drugu saveznu ligu. 

Nakon trenerske karijere uključio se u upravne strukture FSB-a I FSS-a kao predavač, da bi 2000-ih godina postao potpredsednik trenerske organizacije Beograda. Na kraju života se usled lošeg zdravlja povukao iz fudbala i preselio na Umčare. 

Velimir Đorđević biće kremiran na Lešću, a datum će biti naknadno objavljen. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading