SRBIN BLISTA U ČEŠKOJ: Birmančević čuva Spartu na prvom mestu!

Autor: M. M.

Sport

26.11.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Praški klub slavio protiv Zlina golovima Srbina (2:0).

SRBIN BLISTA U ČEŠKOJ: Birmančević čuva Spartu na prvom mestu!

Foto: Tanjug/AP

Veljko Birmančević protiv Kopenhagena

Fudbaleri Sparte iz Praga zadržali su prvo mesto u prvenstvu Češke pošto su u 16. kolu na svom stadionu savladali ekipu Zlina rezultatom 2:0.

Tim iz prestonice Češke je upisao treći uzastopni trijumfa i sa 41 bodom ostao je na čelnoj poziciji sa dva boda više od velikog gradskog rivala Slavije, koja je dan ranije bila bolja od Čeških Buđejovica sa 2:1.

Sparta je oba gola postigla u prvom poluvremenu i to preko Veljka Birmačevića. Srpski napadač je već u 3. minutu doneo prednost svom timu, a konačan rezultat postavio je u finišu prvog dela meča.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler je ove sezone postigao šest golova uz pet asistencija i jedan je od najzaslužnijih što je Sparta na pola sezone na vrhu tabele. Ekipa iz Praga u sledećem kolu gostuje u Pardubicama istoimenom rivalu.

Birmančević je profesionalnu karijeru počeo u Partizanu, a igrao je još u Teleoptiku, Radu, Čukaričkom, Malmeu i Tuluzu iz koga je letos došao na pozajmicu u Spartu.

Veljko Birmančević (25) je za seniorsku reprezentaciju Srbije odigrao tri meča. Prošao je uzrasne kategorije od U18 pa do prvog tima, a bio je strelac samo jednom u meču mladih fudbalera Srbije. 

Ugovor sa praškom Spartom ističe mu u junu 2024. godine, a prema proceni specijalizivaog "transfermakta" njegova tržišna vrednost iznosi tri miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading