OPOMENA „ORLOVIMA“ U PRAVI ČAS! Belgijanci SLAVE kiks Pavlovića! Đuričić PROKLINJE prečku i stativu! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.11.2023

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Belgije u prijateljskom meču Leuvenu rezultatom 1:0 (1:0).

OPOMENA „ORLOVIMA“ U PRAVI ČAS! Belgijanci SLAVE kiks Pavlovića! Đuričić PROKLINJE prečku i stativu! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

srpski reprezentativci

Iako je selektor Dragan Stojković Piksi „promešao“ karte kako bi pojedine fudbalere odmorio za daleko važniji duel u Leskovcu protiv Bugarske (Mitrović, Tadić, Milenković, Ilić, Kostić...) ni u najgorim snovima nisu mogli „orlovi“ da pretpostave lošiji početak utakmice protiv Belgije.

Za samo 120 sekundi odbrana srpske selekcije se srušila kao kula od karata, pošto je Janik Karasko zatresao mrežu Predraga Rajkovića.

Bivši igrač madridskog Atletika je iskoristio „poklon“ i katastrofalnu reakciju Strahinje Pavlovića, koji je pogrešno vratio loptu unazad, Openda je prihvatio i stuštio se ka Rajkoviću, odbranio je nakratko golman Srbije, ali je na pravom mestu bio Karasko i preciznim šutem doveo Belgiju u vođstvo od 1:0.

Nastavili su Belgijanci i nakon toga da napadaju. Samo je do poluvremena srpski čuvar mreže tri puta skinuo „zicere“ Opendi, prvi već u narednom naletu posle vodećeg gola domaćih, potom u 26. pa u 44. minutu.

BELGIJA - SRBIJA 1:0 (1:0)

STADION: Deri Derf. Igra se bez gledalaca. STRELAC: Karasko 2. SUDIJA: Marijan Barbu (Rumunija). Žuti karton: Veljković.

BELGIJA: Sels – Debast, Al-Dahil, Teate (od 46. Faes), Deman (od 76. Kastanje) – Vermeren, Mangala (od 46. Vrangs), Tilemans – Bakajoko (od 46. Lukebakio), Openda (od 67. Batšuaji), Karasko (od 67. Trosard).

SRBIJA: Rajković – Veljković, Gudelj (od 67. Milenković), Pavlović – Radonjić (70. Živković), Maksimović, Grujić (od 46. Lukić), Mladenović (od 46. Kostić) – Samardžić (od 67. Tadić), Đuričić – Vlahović (od 67. Mitrović).

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Do prve najbolje šanse da izjednače, Piksijevi izabranici stigli su u 31. minutu. Nije imao sreće Filip Đuričić, pošto je prvotimac Panatinaikosa u solo prodoru oprobao udarac sa šesnaesterca, međutim, stativa je spasila golmana Selsu.

Krenula je Srbija u nastavku otvorenije i stvorila nekoliko povoljnih šansi. Pokušao je selektor Stojković uvođenjem najjačih snaga (Mitrović, Tadić, Kostić...) da bar da izbegne poraz i to se odmah osetilo u igri „orlova“.

Ređale su se prilike Lukića i Radonjića (preko gola), potom i pokušaj Mitrovića glavom na centaršut Kostića, međutim, nijedna lopta nije završila u okviru Selsovog gola.

Najbolju nije realizovao ponovo Đuričić u 89. minutu, kada je na centaršut Kostića u padu pogodio prečku, drugi put na utakmici fudbaler PAO je uzdrmao okvir gola, Fortuna nije bila njegov saveznik, pa se može reći da su se na kraju Belgijanci i provukli u Leuvenu.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice, Belgija je pobedila Srbiju 1:0, golom Janika Karaska.

90. minut - Igraće se tri minuta u sudijskoj nadoknadi vremena.

89. minut - PREČKA! Ponovo Filip Đuričić nije ima sreće, na centaršut Kostića je uklizavanjem pogodio prečku, podsetimo, u prvom delu se tresla stativa!

85. minut - Bil je Srbija u napadu, ali su Belgijanci rutinski otklonili potencijalnu opasnost i izneli loptu na protivničku polovinu.

80. minut - Skor u udarcima u okvir gola je 7:0 za Belgiju! Ako nam je za utehu, u ukupnim šutevima je izjednačeno (9:9).

78. minut - Aleksandar Mitrović je odlično tukao glavom posle centaršuta, prvi njegov kontakt s loptom posle centaršuta Kostića, ipak, pored gola! Odlična šansa za Srbiju!

76. minut - Deman je završio meč, na terenu je Kastanje.

Foto: www.profimedia.rs

 

75. minut - "Bomba" Saše Lukića s velike daljine, nekoliko metara preko prečke, bacio se Sels i paradom ulepšao šut veziste Fulama.

72. minut - Centaršut Trosara, Rajković hvata ispred Batšuaija loptu. Nova opasnost pred mrežom golmana Srbije.

70. minut - Najbolja prilika za Srbiju! Radonjić se iskosa u šesnaestercu odlučio na udarac, lopta je prohujala iznad gola. Odmah posle toga Nemanja je napustio igru i mesto ustupio Andriji Živkoviću.

67. minut - Batšuai i Trosard su ušli, izašli su Openda i Karasko. Kod Srbije, Gudelj je završio meč, na terenu je Milenković, ušao je i Mitrović umesto Vlahovića, dok je Tadić zamenio Samardžića.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

66. minut - Kakva šansa za Belgiju da povede 2:0! Deman je tukao po zemlji iskosa, a Rajković nogom u padu odbranio loptu koja je išla u njegov gol!

62. minut - Koliko se samo ispromašivao Openda u ovom meču, još jedna prilika za napadača Belgije, koji je ostao zaboravljen od fudbalera Srbije.

59. minut - Ponovo je Đuričić bio u prodoru, raspoložen je Filip za igru, ali protiv petorice igrača u crvenim dresovima nije mogao ništa nego da izgubi loptu.

56. minut - Žuti karton za Miloša Veljkovića, prvi na meču.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

54. minut - Poslao je Vlahović loptu ka Đuričiću, međutim, fudbaler atinskih "zelenih" se nalazio u ofsajdu.

48. minut - Faul Opende nad Veljkovićem, odlično se njih dvojica poznaju s bundesligaških terena. Ukazala se pomoć štoperu Verdera i nastaviće igru.

46. minut - Krenuo je nastavak meča!

Počinje drugo poluvreme.

Piksi odmah reaguje: Umesto Marka Grujića igraće Saša Lukić, dok je na terenu i Filip Kostić. Kod Belgije Orel Mangala ostao je u svlačionici, a ušao je Aster Vranks. Faes će igrati umesto Teatea, a Dodi Lukebakio umesto Bakajoka.

PRVO POLUVREME

45. minut - Bez nadoknade u prvom poluvremenu, igrači idu u svlačionice!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

44. minut - Rajković - Openda 3:0, odbranio je golman Srbije i treći "zicer" napadaču belgijske selekcije! Fenomenalna intervencija, a golgeter Lajpciga se hvata za glavu!

39. minut - Đuričić je bio u prodoru, želeo je da asistira, međutim, pogrešio je u predaji lopte.

34. minut - Korner za Belgiju. Odbranila se Srbija, nije bilo opasnosti po golmana "orlova".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Karasko slavi vodeći gol

33. minut - Još jedan duel sa Opendom dobija Rajković, ponovo "zicer" za Belgijance! Ušao je čuvar mreže Majorke u šut napadaču Lajpciga i "pročitao" ga kao knjigu.

31. minut - STATIVA ĐURIČIĆA! Nema sreće Srbija! Siloviti udarac Filipa Đuričića s ivice šesnaesterca završio je na donjem desnom okvuru gola Selsa, koji je već bio savladan, ostaje 1:0! Pre toga je priliku imao Vlahović, ali je bio izblokiran.

26. minut - Kakva šansa za Belgiju da duplira vođstvo! Openda se našao ispred Rajkovića, posle ubačaja Tielmansa, ali je golman "orlova" fenomenalno reagovao i spasio da mu se mreža drugi put zatrese.

Foto: www.profimedia.rs

 

24. minut - Dobru loptu poslao je Mladenović i centrirao ka Samardžiću, koji ju je loše zahvatio i poslao daleko pored stative. Sels nije morao ni da interveniše, ali zabrinutost na licu Đovanija Tedeska, selektora Belgije.

22. minut - Pokušali su dva puta fudbaleri Srbije ubačajima ka Vlahoviću, ipak, nije uspeo da primi loptu i propala je mogućnost za bilo kakvu opasnost po Selsa.

Foto: www.profimedia.rs

 

19. minut - Ponovo je Janik Karasko mogao da zatrese mrežu, opasnost po Rajkovića je rešila odbrana "orlova".

16. minut - Grujić je poslao loptu ka Mladenoviću, ali bila je prebrza, bez opasnosti po gol Selsa.

15. minut - Ništa se ne dešava značajnije na terenu, mnogo grešaka na obe strane.

Foto: www.profimedia.rs

 

9. minut - Drže Belgijanci loptu u nogama, "orlovi" i dalje bez šuta ka Selsu.

7. minut - Sada Pavlović pokušava u ofanzivi nešto da uradi, uputio je centaršut, ipak, bez prevelikog uspeha se završio ovaj napad Srbije.

6. minut - Bakajoko je oprobao šut, međutim, lopta je dugo putovala u šesnaestercu i ovog puta Rajković nije bio previše ugrožen.

Foto: www.profimedia.rs

Pavlović i Openda u duelu

3. minut - Još jedna greška Pavlovića, koju umalo da kazni Openda, ali je Pavlović odlično reagovao i spasio da se njegova mreža drugi put zatrese.

 

2. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Belgija dolazi iz prvog napada do vođstva! Strelac je Karasko! Kako loš početak, brži je bio Rajković od Opende, ali je Karasko bio na pravom mestu i pogodio - 1:0! Prethodno je katastrofalno pogrešio Strahinja Pavlović i domaćin je to iskoristio da dođe do prednosti!

Foto: www.profimedia.rs

 

 

1. minut - Lopta se zakotrljala!

 

 

20.45 - Meč počinje za koji minut!

20.40 - U toku je intoniranje himni, prva ide "Bože pravde".

Foto: www.profimedia.rs

 

UVOD:

20.37 - Pred ovu utakmicu, stigla je dobra vest za FSS iz Niona, pošto je UEFA dozvolila da u nedelju navijači prisustvuju samo na zapadnoj tribini stadiona u Leskovcu, što je oko 1.820 mesta. Na ostalim tribinama biće samo deca do 14 godina.

20.31 - Što se tiče međusobnih mečeva, tradicija je na strani Belgijanaca. Srbija je od samostalnosti četiri izašla na megdan "crvenim đavolima" u takmičarskim utakmicama, pa će večerašnja biti prva prijateljska u istoriji. Iako su "orlovi" slavili u premijernom okršaju rezultatom 1:0, nanizali su posle toga tri neuspeha - 2:3, 0:3 i 1:2.

20.15 - Selektor Stojković je u večerašnjem duelu promešao postavu (4-2-3-1) i od prvog minuta ukazao šansu Lazaru Samardžiću. Samo je defanzivna linija u najjačem sastavu, nedostaje samo Nikola Milenković u odnosu na prethodni meč protiv Crne Gore.

 

 

20.13 - S druge strane, Piksijevim izabranicima je neophodan bod u poslednjem kolu protiv Bugarske u Leskovcu ili da, u slučaju poraza od naših južnih suseda, Crna Gora ne dobije oba meča protiv Litvanije i Mađarske. Ako bar jednom "hrabri sokolovi" kiksnu u ta dva okršaja, Srbija će bez obzira na sve proći na Evropsko prvenstvo.

20.11 - Selekcija Belgije je prva reprezentacija koja ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj, izuzimajući domaćina takmičenja, jer su se "panceri" direktno plasirali. Iz Grupe F, uz "crvene đavole" prošla je i Austrija, ali će u poslednja dva kola ove reprezentacije odlučivati ko će biti prvi u grupi. Belgijancima je potrebna pobeda nad Azerbejdžanom, da bi osvojili prvo mesto.

20.06 - Romelu Lukaku, Lazar Samardžić i Marko Grujić se veoma dobro zabavljaju. Iskoristili su priliku da malo i proćaskaju!

 

 

20.05 - Sve je spremno za početak meča, što svedoče i detalji iz svlačionice srpskih fudbalera:

 

 

20.04 - Dolazak "orlova" na stadion u Leuvenu:

20.01 - Podsetimo se šta je Dragan Stojković Piksi rekao u najavi meča protiv Belgijanaca:

- Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Belgiji očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti  veoma interesantna za gledanje - kaže selektor "orlova".

Prema njegovim rečima, najveća opasnost preti od Romelua Lukakua:

- Lukaku jeste jedan od najboljih napadača u Evropi, ali belgijski tim poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Belgije bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom - istakao je Piksi.

19.55 - Večerašnji domaćin je trenutno na petom mestu FIFA rang liste, dok Srbija zauzima 29. poziciju na svetu.

19.50 - Belgija u ovom duelu ne može da računa na povređenog kapitena i fudbalera Mančester sitija Kevina de Brujnea, dok selektor Stojković nema na raspolaganju Sergeja Milinković-Savića iz Al Hilala, zbog istog razloga. 

PRE UTAKMICE:

Fizički prisutni u Belgiji, mislima već u Leskovcu! Pred srpskim reprezentativcima je možda i najjači protivnik u tekućoj godini, s kojim će odmeriti snagu, ali ne u borbi za bodove.

Belgija predstavlja jednu od pet vodećih selekcija na svetu, pa je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi želeo pred meč generacije protiv Bugarske na stadionu Dubočice u nedelju (15 časova) da se uveri u trenutne mogućnosti svih snaga s kojima raspolaže.

Iako je duel trebalo da se odigra u Briselu, zbog vremenskih nepogoda i obilnih padavina pominjala se mogućnost i samog odlaganja, ali je na kraju dogovoreno da se umesto na stadionu "Kralj Boduen" održi u Leuvenu na "Deri Derfu", bez prisustva navijača!

 

 

Razlog za odsustvo navijača je što Fudbalski savez Belgije nije bio u mogućnosti da za tako kratko vreme od promene mesta održavanja susreta organizuje da, uz eventualni dolazak publike, sve protekne bezbedno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading