O OVOME SAM MAŠTAO 24 GODINE: Filip Kostić otvorio dušu pred odlučujući meč Srbije za odlazak na EVRO

Autor:

Sport

14.11.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sećam se kroz maglu svake utakmice sa tog šampionata 2000, a sada smo na bod do plasmana na Evropsko prvenstvo, kaže krilo "orlova".

O OVOME SAM MAŠTAO 24 GODINE: Filip Kostić otvorio dušu pred odlučujući meč Srbije za odlazak na EVRO

Foto: Starsport

Pred "orlovima" je poslednji let ka Nemačkoj u kojoj će se sledeće godine održati Evropsko prvenstvo u fudbalu. Fudbaleri Srbije imaju sudbinu u svojim rukama jer ako u nedelju (15.00, Leskovac) savladaju Bugarsku plasiraće se na kontinentalnu smotru posle 24 godine bez obzira na ostale rezultate u G grupi, mada će im i bod biti dovoljan zbog međusobno boljeg skora sa Crnom Gorom.

Jedan od momaka koji godinama igra važnu ulogu u timu selektora Dragana Stojkovića Piksija je brzonogi krilni fudbaler Filip Kostić, pa ne čudi da je baš as Juventusa otvorio dušu pred istorijsku šansu koja im se ukazala. Koliko njemu odlazak na EVRO 2024 znači najbolje svedoči podatak da je imao samo  sedam i po godina i jurcao je za loptom sa drugarima po ulicama Kragujevca kada je tadašnja Jugoslavija poslednji put igrala na Evropskom prvenstvo 2000.

Foto: Starsport

 

- Sećam se kroz maglu svake utakmice sa tog šampionata 2000. Silazio sam kod dede koji je živeo na prvom spratu jer je imao veći i bolji televizor od našeg. Bili smo dobri u grupnoj fazi i zahvaljujući golovima Save Miloševića izborili plasman u drugi krug. Na dan četvrtfinala, igrali smo ceo dan fudbal u školskom dvorištu koje je bilo blizu moje zgrade i čekali sa nestrpljenjem duel sa Holandijom. U glavi su mi i dalje narandžasti dresovi i ona "narandžasta" atmosfera na stadionu u Roterdamu. Nažalost, u glavi mi je i Patrik Klajvert za koga te večeri nismo imali rešenje - rekao je Kostić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Ni on ni malo ko je mogao da pretpostavi da će se na novu priliku za odlazak na EP čekati gotovo dve i po decenije. Sada je do tog podviga ostao još jedan korak.

Republika

Foto: FSS

 

- Sada smo u sjajnoj poziciji, bod nam fali za plasman na Evropsko prvenstvo. Daleko od toga da je sve gotovo, Bugarska je dobra rerezentacija što je i dokazala u prvom susretu u Razgradu. Utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i ponašaćemo se kao da je pobeda jedina opcija u borbi za jedno od prva dva mesta u grupi. Samo na taj način možemo da nastavimo uspešan niz i da posle dva Svetska prvenstva i plasmana u A diviziju Lige nacija, odemo i na Evropsko prvenstvo. Bio bi to istorijski uspeh za generaciju koja je svojim igrama i ponašanjem apsolutno zaslužila da bude deo najveće fudbalske smotre - dodao je Kostić.

Kao momak iz Kragujevca, Filip se posebno raduje što će se duel sa Bugarskom igrati u unutrašnjosti, a ne u Beogradu.

- Mnogo se radujem novom susretu sa mališanima. Iskreno, bio sam prijatno iznenađen posetom na prethodnim utakmcama kada smo bili u sličnoj situaciji. Zahvaljujući fenomenalnoj podršci najmlađih ljubitelja fudbala, uspeli smo da slomimo otpor Litvanaca na startu kvalifikacija. Sa druge strane, žao mi je što i stariji navijači neće biti na tribinama stadiona u Leskovcu. Očekujem lepu atmosferu protiv Bugarske i na nama je da se toj deci odužimo pobedom i plasmanom na Evropsko prvenstvo - kazao je Kostić.

On se osvrnuo i na prijateljski meč koji će Srbija u četvrtak odigrati na gostovanju Belgiji u Briselu.

- Belgijanci pripadaju kremu evropskog fudbala, imaju u svojim redovima mnogo igrača koji su nosioci igre u najjačim klubovima iz "Liga petice". U svakom slučaju, odličan test za sve nas da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku. Trebaju nam minuti, to je prilika da dodatno uigramo sve linije tima, da korigujemo neke detalje koji su na prethodnim utakmicama bili problem i da spremni dočekamo meč godine protiv Bugarske. Svesni smo šta taj plasman na Evropsko prvenstvo znači našem narodu, svesni smo i šta znači za naše karijere i ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Ne zanima nas rezultat meča u Podgorici, razmišljamo isključivo o dobroj igri i pobedi protiv Bugarske - bio je jasan Kostić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading