SPEKTAKL U DERBIJU LONDONA: Čelsi naneo Totenhemu prvi poraz u sezoni!

Autor:

Sport

06.11.2023

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri gola Džeksona!

SPEKTAKL U DERBIJU LONDONA: Čelsi naneo Totenhemu prvi poraz u sezoni!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Čelsija u poslednjoj utakmici 11. kola Premijer Lige kao gosti su savladali Totenhem sa 4:1 (1:1) nanevši mu prvi poraz ove sezone.

Derbi Londona je odlično krenuo za domaće pošto su poveli u šestom minutu nakon što je udarac Kuluševskog na putu prema golu pogodio Kolvila i prevario Sančeza, te završio u mreži. Bio je drugi tim Engleske na nekoliko milimetara od povećanja vođstva na 2:0 u 14. minutu kada je Son sproveo u mrežu, ali je pregledom VAR-a ustanovljeno da je Korejac bio u ofsajdu.

Od tog trenutka se situacija na terenu u potpunosti promenila u korist gostiju. Nakon pola sata igre Romero je grubim prekršajem zaustavio Fernandeza u svom kaznenom prostoru i zaradio crveni karton, a Čelsi je preko Palmera izjednačio na 1:1 u 35. U samoj završnici prvog poluvremena domaći su pretrpeli dodatni udarac pošto je Medison zbog povrede moran napolje, da bi u 54. došli u bezizlaznu poziciju jer je zbog drugog žutog kartona isključen i Udogi.

Čelsi je dva igrača više iskoristio tek u 75. minutu kada je Džekson realizovao jednu od brojnih prilika, da bi isti igrač s dva gola u sudijskoj nadoknadi, 94. i 97, postavio konačni rezultat.

Ovim porazom Totenhem je propustio da se vrati na čelo tabele i ostao je drugi sa 26 bodova, jednim manje od vodećeg Mančester sitija, dok su "plavci" deseti sa 15 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading