DUGIM CEVIMA NA NAVIJAČE PRED MEČ NA MARAKANI: Policija pucala i bacala šok bombe

Autor:

Sport

03.11.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Boke juniors i Fluminensea sukobili se pred finale Kopa Libertadores.

DUGIM CEVIMA NA NAVIJAČE PRED MEČ NA MARAKANI: Policija pucala i bacala šok bombe

Foto: twitter.com/AlbicelesteTalk

Marakana će u subotu (21.00, Arena sport premijum 3) biti poprište jednog od najvećih ratova u fudbalu kada će se u borbi za pehar u južnoameričkom Kopa Libertadores sastati argentinska Boka juniors i Fluminense koji će igrati na svom čuvenom stadionu u rio de Žaneiru. Imajući u vidu rivalitet samih ekipa, ako i Brazilaca i Argentinaca, policija je spremna na sve i naoružana do zuba, uključujući i duge cevi.

Međutim, obračun u Riju je počeo mnogo pre subote. Gosti su stigli u velikom broju iz Buenos Ajresa, a kada su se sreli sa domaćim pristalicama počeli su obračuni na čuvenim plažama Rija usledila je odlučna akcija policije, pa posle i vojne policije, koja je, prema navodima tamošnjih medija, upotrebila šok bombe, suzavac i gumene metke. Bilo je i hapšenja, uglavnom pristalica gostujućeg tima.

 

 

Društvene mreže preplavili su snimci tuče na čuvenoj plaži Kopakabana na kojoj je postavljena zona za gostujuće navijače. Prema navodima sa lica mesta, okršaj je počeo kada su domaći navijači napali nekoliko Argentinaca, ali i kada su gosti počeli da na drugom delu grada bacaju flaše na prolaznike. Navodno, jedan od navijača Boke je uhapšen jer je gađao ljude staklenim bocama, dok je drugi napao prolaznika i njegovo psa.

 

 

Međutim, to nije sve jer do početka utakmice Brazilci u gradu očekuju više od 100.000 Argentinaca, dakle oni bi praktično sami mogli da napune Marakanu. Dodatnu gužvu u Riju stvoriće i koncert Red hot čili pepersa koji će se u Riju održati istog dana samo na drugm delu grada. Prema procenama lokalnih vlasti, u grad će se za vikend sliti čak 400.000 hiljada posetilaca a hotelski kapaciteti odavno su puni.

Kada je sama utakica u pitanju, Boka će igrati svoje 12. finale Kopa Libertadores i prilika da osvoji prvu titulu od 2007. a sedmu ukupno. S druge strane, Fluminense je jedinu titulu osvojio 2008.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading