SAUDIJCI "KUPILI" MUNDIJAL: Svetsko prvenstvo pripašće bogatim šeicima

Autor:

Sport

31.10.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIFA nema kome drugome da dodeli Mundijal 2034. godine.

SAUDIJCI "KUPILI" MUNDIJAL: Svetsko prvenstvo pripašće bogatim šeicima

Foto: YoutubePrintscreen

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine gotovo izvesno održaće se u Saudijskoj Arabiji!. Naime Australija je odustala od trke za dobijanje domaćinstva, a bila je praktično jedini ozbiljni kandidat Saudijcima.

Ranije ovog meseca Saudijska Arabija je predstavila FIFA pismo o namerama nakon što je fudbalsko upravno telo objavilo da će za 2034. biti razmatrani samo ponuđači iz Azije i Okeanije. I malo je verovatno da će se Saudijska Arabija suočiti sa bilo kakvom konkurencijom nakon što je Fudbalska Australija u utorak objavila da je odlučila da se ne kandiduje za domaćina turnira.

Foto: Tanjug/AP

 

- Istražili smo priliku da se kandidujemo za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu i uzeli smo u obzir sve faktore, došli smo do zaključka da to ne činimo za takmičenje 2034 -navodi se u saopštenju Fudbalske asocijacije Australije u koje dodaju:

- Umesto toga, verujemo da smo u jakoj poziciji da ugostimo najstarije žensko međunarodno takmičenje na svetu, AFC Vomen’s Asian Cup 2026, a zatim dočekamo najveće timove svetskog fudbala za Svetsko klupsko prvenstvo FIFA 2029.

Podstimo, ranije je odlučeno da će se Svetsko prvenstvo 2030. godine održati u Urugvaju, Paragvaju, Argentini, Španiji, Portugalu i Maroku. Tada je predsednik Fudbalskog saveza Indonezije (PSSI) Erik Tohir izjavio da njegova zemlja želi da zajedno sa Australijom, Malezijom i Singapurom bude organizator Svetskog prvenstva 2034. godine. Predstavnici FIFA pozvali su predstavnike Azije i Okeanije da se kandiduju za organizaciju Mundijala , ali se Australija sada povukla iz trke.

Republika

Foto: https://www.profimedia.rs/

 

Nema sumnje da će Saudijska Arabija, ukoliko dobije domaćinstvo Mundijala 2034 praktično ispuniti cilj koji je sebi zacrtala. Naime, ulaganje velikog novca u dovođenje najboljih fudbalera današnjice u tamošnju ligu upravo ima za cilj da se zemlja fudbalski afirmiše kako bi povećala sebi šanse da dobije organizaciju Svetskog prvenstva. Izgleda da su Kristijano Ronaldo, Aleksandar Mitrović i ostali partijama "ubedili" Australiju da nema šta da traži u duelu sa Saudijskom Arabijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading