SMENJEN SELEKTOR "ORLIĆA"! Legendarni reprezentativac MENJA Đorđevića na klupi Srbije?!

Autor:

Sport

30.10.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokazao se radom u mlađim kategorijama nacionalnog tima.

SMENJEN SELEKTOR "ORLIĆA"! Legendarni reprezentativac MENJA Đorđevića na klupi Srbije?!

Foto: FSS

Dušan Đorđević

Mlada selekcija Srbije doživela najteži poraz u istoriji ovdašnjeg reprezentativnog fudbala protiv Engleske (0:9) u Notingemu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Samo četiri dana kasnije, "orlići" su pobedili Severnu Irsku na gostovanju (2:1), ali blamaža sa Ostrva nije zaboravljena selektoru Dušanu Đorđeviću.

Kako saznaje "Espreso", novi kormilar naslednika A tima biće Ljubinko Drulović (55), koji je odavno član stručnog štaba Dragana Stojkovića Piksija.

Legendarni as Porta, Benfike i Partizana bio je strateg omladinske selekcije Srbije kada je osvojeno Evropsko prvenstvo 2013. godine.

On je trenerku karijeru počeo u portugalskom Turizenseu, a potom je vodio Banat iz Zrenjanina i slovenačku Dravu iz Ptuja. Bio je i na klupi Agosta iz Lusande, glavnog grada Angole, a onda je usledio uspeh na kontinentalnom takmičenju u Litvaniji.

Foto: Starsport

 

Pre 10 godina bio je proglašen za najboljeg srpskog trenera, a tokom 2014. godine krako je sedeo na klupi A tima Srbije.

Od aprila do oktobra 2015. godine vodio je Severnu Makedoniju, da bi do decembra iste godine sedeo na klupi Partizana.

Pre nego što se pridružio Draganu Stojkoviću Piksiju, bio je selektor reprezentacije Uzbekistana do 23 godine.

Mlada reprezentacija Srbije 18. novembra od 17 časova dočekaće Englesku, a četiri dana kasnije od 19 časova ugostiće Luksemburg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading