MARKO STAMENIĆ UŠAO U ISTORIJU: Fudbaler Zvezde ponos svoje zemlje

Autor:

Sport

26.10.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je on uradio poslednji put viđeno mnogo pre njegovog rođenja.

MARKO STAMENIĆ UŠAO U ISTORIJU: Fudbaler Zvezde ponos svoje zemlje

Foto: Tanjug/AP

Marko Stamenić ublažio je poraz Crvene zvezde u Lajpcigu golom u 70. minutu. Na taj način mladi fudbaler je još jednom potvrdio da je dobra akvizicija crveno-belih i da Barak Bahar može ozbiljno da računa na njega. Međutim, on je tim golom ušao u istoriju i postigao ono što je poslednji put viđeno mnogo pre nego što je on i rođen.

Mladi vezista Crvene zvezde postao je prvi fudbaler Novog Zelanda koji je postigao gol u Ligi šampiona posle čak 29 godina. Naime, poslednji put je neki Novozelanđanin bio strelac u Ligi šampiona 16. marta 1994. godine kada je Vinton Rufer dao gol za Verder protiv Milana. Zanimljivo, Ruferu je to bio osmi gol u Ligi šampiona te sezone, a na kraju je delio titulu najboljeg strelca sa Ronaldom Kumanom iz Barselone.

Inače, Stameniću je pogodak protiv Lajpciga bio prvenac u dresu Crvene zvezde na zvaničnim utakmicama. Zato nema sumlje da će sa još više žara igrati u nastavku sezone, pa i u Ligi šampiona protiv Lajpciga u Beogradu, Jang bojsa u gostima i Mančester sitija na Marakani. Što se Stamenića tiče, on je rođen u Velingtonu 19. februara 2002. godine i nesumljivo vuče srpske korene. Za seniorsku selekciju Novog Zelanda nastupa od oktobra 2021. godine i do sada je sakupio 15 golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading